3 dagen

Idag är det lördag och alla är lediga och hemma. Vissa lördagar kommer jag att jobba men nu jobbar jag inte än. De tre första dagarna är till för man ska lära känna familjen och komma in i allting litegrann.

Vi åkte till ett ställe och åt frukost sen vidare till en privat doktor. Det tog ganska långt tid och gud vad trött jag var. Man blir extra trött när man åker bil också. I alla fall jag!  Efter det åkte vi hem och vilade lite. Sen åkte pappan och pojken och fiskade utan någon vidare tur och jag och mamman och dottern åkte till Target och Michaels. Challe om du läser det här, du skulle älska Michaels de har massa pyssel och scrapbooking och jag köpte en scrapbookingbok och tre trästämplar ( på rean för 8kr styck )

Efter det åkte vi hem och åt taco. Annorlunda mot hemma, ingen gurka, majs, paprika eller sås. Och sen hade de en bönröra till. Men tacokryddan var densamma så det var gott i alla fall ^^

Sen på kvällen nu har jag inte gjort så jättemycket. Jag gick på en promenad, en kort tillsammans med hunden. Men det finns inga lampor på kvällen så man såg nästan ingenting och sen finns det inte många trottoarer så det var lite synd.



Imorgon är det söndag och jag ska till Nyc :D En annan au-pair som jag inte känner hämtar upp mig vid 9.20 och sen skulle vi hämta upp några andra och sen åka till tågstationen för att åka vidare till New York. I nyc ska vi först titta runt lite och sen gå till en titanic utställning. Vet inte riktigt hur det kommer att vara men de ska tydligen ha byggt upp allt som det såg ut inuti den riktiga titanic och så får man en biljett där det står ett namn på (någon som var på titanic ) och sen när man kommer till slutet så ser man på en vägg och man överlevde eller dog. Låter riktigt spännande. Och den där Titanic grejen är vårt cluster möte för augusti månad. Så det kommer vara många au-pairer där. Jag ska passa på att prata med min counselor då om en utbilndning som jag vill anmäla mig till :-)

Efter det ska vi äta och sen vet jag inte hur länge vi stannar i nyc. När man väl har betalat för en tågbiljett dit så kan man lika gärna passa på att vara där hela dagen.

Medan jag är där så åker familjen och hälsar på farmor och farfar. Lite synd att jag missar det. Hade velat träffa dem. Men det får bli en annan gång!

Längtar tills imorgon!!!

♥ Rebecka

Bilder från Orientation




















Jag tog lite fler bilder men endå inte så enormt många. Jag väljer att bara lägga upp några stycken!

♥ Rebecka

Day 2

Idag vaknade jag upp tidigt. Klockan 7.15. Sov bra i mina sköna stora säng :-) Jag satt lite vid datorn och checkade mejl sen tog jag en dusch och gjorde iordning mig. 8.30 gick jag ner och de höll på att göra pannkakor med blåbär och pappan skulle precis ge sig av till jobbet. Pannkakorna smakade väldigt annorlunda och var inte alls lika goda som svenska men det var lite annat i dem, som inte vanligt mjöl utan typ rismjöl och något mera.

Jag smakade en pannkaka, tog en banan och lite smoothie som mamman gjorde. Den var gjord på banan, avokado och spenat tror jag. Men inte säker. Kommer inte riktigt ihåg. Min hjärna har slutat fungera idag - Såååå mycket nytt.

Min counselor kom och jag fick en hel bunt med papper. Massa till olika college men även lite rabattkuponger, clusterlista och information om kommande au-pair möte. Hon var jättetrevlig :-)

Efter det pyssla vi lite. Scrapbooking! Jag älskar det! Vi gjorde bara lite halvvägs sen skulle vi åka till affären samt göra lite ärenden. Åkte till en organisk mataffär. Väldigt speciel men väldigt rolig att titta runt i. Vi åt lunch där med och jag åt en tortilla med bönor och majs. Den var god men mamma och pappa ni skulle nog inte gilla den :P men jag tycker ju om bönor :D

Sen åkte vi till en bokaffär där jag var med barnen medan mamman gjorde några ärenden. Här i USA är det stenhård koll på barnen hela tiden. Inte alltid det lättaste när barn är som de är och kan springa iväg rätt som det är. Jag har bara två att hålla ordning på i alla fall så det ska jag klara av! Tycker synd om tjejen på orientation som kommer ha 5 barn...

Efter det åkte vi till en farm och köpte ägg! Får se hur många gånger ja får i uppgift att åka till mataffären - bokhandeln och farmen. Lär nog bli ganska mycket.

Vet ni att i bokaffären här kan man sätte sig i en soffa och läsa en bok som om man vore i ett bibliotek. Coolt va? I Sverige om någon såg oss läsa en bok i en bokhandel så skulle de säga åt oss att köpa den.

Vi åkte hem och jag och pojken skulle sätta upp badmintonnätet. Jag köpte ju badminton till honom i födelsedagspresent. I alla fall. Vi gick ut och började. Höll på länge. Det funka inte. Han blev inte tjurig för att det inte funkade utan han skratta bara åt hur korkade vi båda två var.. så det var skönt. Jag frågade om de inte var några pinnar till. Men nej han tog med allt ut som var i. Vi försökte lite till. Nej. Det funka inte :P Då kom ja på att det fanns ett litet fack bakom badmintonförpackningen. Där är det pinnar! Han hämta det och JAVISST nu  funkade det. Guu så glada vi blev. Haha. Kan man va mer korkade än vi var då? men vi fick oss ett gott skratt. Dock fick vi inte ner pinnarna ordentligt så nu på kvällen såg vi att det hade ramlat. Vi får sätta upp det imorgon igen.

Pojken lagade mat med nya förklädet. Mästerkocken ^^ Det blev ris och kyckling med sojasås och bönstjälkar och morötter och lite potatis till. Gott :) Och han var så stolt över det. Så gulligt.

Jag har hjälpt till att städa köket lite. Ibland vet jag inte riktigt vad jag ska göra, vart jag ska ta vägen och så. Speciellt nu i början. Jag antar att det blir bättre sen. Jag vill göra något för jag känner mig så dålig om jag bara står och tittar på.

Nu sover barnen i alla fall. Jag har suttit och läst om massa college och pappret med information om hur lite i huset fungerar. Hunden kom till mig och låg i mitt knä när jag läste. Jag gillar hunden och den verkar gilla mig :-)

Nu har jag precis läst massa bloggar. Låg lite efter för har inte riktigt haft tid. Ska nog göra iordning mig och sova snart. Måste prata lite med mamman först. Bland annat få reda på hur jag stänger fönstret i mitt rum :P haha

♥ Rebecka

Framme hos familjen!

Nu är jag hos familjen. Sitter i mitt rum på övervåningen med datorn som jag precis kopplat in.
Det var hemskt att åka från Orientation. Jag gråter aldrig. Eller nästan aldrig i alla fall. Ni som känner mig vet det. Men fy på dig Sabina, du fick mig att börja gråta. Och sen grät jag halva bussresan till Newark airport. Tycker inte om att gråta. Men vi har bestämt att vi ska ses i nyc någon gång! Ett Måste!!

När jag blev hämtad var det en ganska lång bit hem. Vi stannade när vi var nästan hemma och köpte mackor att äta.
När vi kom hem, jättefint hus :D så var det ganska crazy. Jag fick en presentkorg med lite allt möjligt. Jättegulligt. Och samtidigt ville pojken visa mig mitt rum och sitt rum och spela Wii med mig. haha. Spelade en gång Wii sen. Va dålig jag var!! haha Sen fyllde ju pojken år med så vi åt tårta och sjöng och han fick present av mig och jag gav dem förklädena som jag sytt :-)

Tårtan var sött värre, men så är det väl i Amerika :P
Mitt rum är underbart. Jättemysigt - blommig :-) det gillar jag!
Och min garderob är också bra! Har plockat in grejerna för att få bort resväskorna och få lite ordning. Vet inte om jag kommer ha tid med det imorgon.

Imorgon kommer min counselor hit 8,45 så ingen sovmorgon här inte. Därför ska jag nog lägga mig snart. Behöver sova! Ska bli spännande att se vad morgondagen har att erbjuda.

Hoppas det gick bra för er andra au-pairer som blev hämtade. Tänkte på er allihopa.

♥ Rebecka

:D

O herregud. Om 1h ca åker jag buss till flygplatsen där familjen kommer och hämtar upp mig med bil!! Bara 1h kvar av lektionen sen lämnar alla 200 au-pairer Orientation för att åka till sina familjer. Man kan känna nervositeten i luften. Alla är nervösa. Jag är nervös. Ingen vet direkt vad som väntar. Snart får vi reda på det.  Jag har precis ätit lunch, någon gulasch gryta tror jag. I tisdags hade vi lektioner hela dagen lång till 7 på kvällen. Lunch, tacobuffé och middag pizza buffé. Gott! Vi hade en paus på 2h efter lunch så jag och Sabina tog en promenad ner till Stamford Mall. Vi gick också förbi ett munkställe och köpte varsin munk. Efter 7 på kvällen gick vi till Target (jättestor alltiallo affär i usa) och jag köpte ett dubbel - pack mascara. För 40kr :O billigt.


Onsdag morgon kom. Utbildning igen! Lunch var kyckling och ris... sisodär.. så jag och Sabina delade på en plastmugg snabbnudlar man kunde fixa iordning själv. Haha

Utbildningen höll på till klockan 5 och halv 6 gick vi på bussen som skulle ta oss till Nyc! Woho. Först tog det ca en timme in till stan och då åt vi vår macka som vi fick, kycklingmacka och sen fick vi en chipspåse (såklart!) haha och 3 kakor.


Nyc var grymt! Vi gick till Top of the rock(rockafella center) och vilken utsikt :O tappa andan utsikt. Haha. Och hissen upp gick jättefort, fick lock för öronen och neråt kittlade det i magen till och med! Det var 68 våningar högt! Man såg över hela Nyc. Inga bilder gör rättvisa till hur det såg ut. Efter det åkte vi till lite andra ställen. Bla. Times Square! Ja, ni vet ju typ hur det ser ut där, man ser det på tv hela tiden!! Det var väldigt stort, väldigt mycket folk, väldigt mycket bilar och man blev lite förvirrad för man visste inte vad man skulle titta på!


Nu kan jag inte skriva mera. Måste stänga av för den sista timmen av utbildningen sen kommer jag inte ha tid att uppdatera.

Ska åka snart:O

♥ Rebecka


Framme!

Nu är ja här! men jag fattar det fortfarande inte! Tittar ut och ser allting men det känns endå inte verkligt. Och nu bor jag på ett hotel i Stamford där jag ska ha utbildning till torsdag så jag packar inte ens upp mina grejer  - tar bara ut det jag ska ha från resväskan. Så det känns inte som om jag ska stanna här ett år!! Kommer väl sen när jag kommer till familjen. Jag delar rum med en tysk tjej och en tjej från Guatemala. Och det är så jobbigt för en av dem snarkar. Högt! Man kan omöjligt somna. Plus att vi har nån ventilationsgrej som går igång var femte minut eller så och för ett väldigt oväsen. Usch!!

Tänkte i alla fall berätta lite från början :)
Jag åkte hemifrån kl 3 på natten till flygplatsen och jag körde. Hela vägen utan att stanna. Var konstigt pigg och jag hann inte vara nervös på samma sätt när jag fick tänka på trafiken! :P

Sen mötte jag svenskarna på flygplatsen, checkade in och gick på flygplanet. Fick sitta mellan två svenska Annor ^^ och det var skönt. Försökte sova men kunde inte... flyget tog 8h och 30min ungefär och det gick rätt så fort. Vi fick lunch, lasagne eller kycklig och jag tog lasagne. Sen fick vi macka innan vi landade( middagtid för oss svenskar) frukost för amerikanerna. Och till det fick vi en chipspåse(äter amerikanerna chips till frukost? :P
Innan vi klev av sa de Godmorning.. vi skulle ha sagt  godevening ;)

Just ja.. Två tjuriga flygvärdar fanns det på flyget...u usch. jag skulle tillbaka från toaletten och de hade precis börjat gå med vagnen, var på första raden och jag skulle till en stol i mitten av planet. Tyckte de kunde backa vagnen lite och låte mig gå förbi men Nej, jag fick vänta - länge - stående och alla titta på mig. Pinsamt. Började prata med en som bor i New Jersey och jobbar i nyc och fick hennes facebook ifall jag ville ses någon dag :P haha

Den andra flygvärden, en yngre kines var snäll. Jag fick en slags bricka med vingar på och så stod det Contentials Airlines på. Fick den för de gillar smiling passangers. Haha va gulligt ^^

Väl på flygplatsen titta de igenom min väska för jag kryssat i på lappen vi fyllde i på flygplanet att jag hade frukt med mig. De tog ut mitt äpple och min banan och lät mig gå. Larvigt. Varför skulle inte jag få ha med mig ett äpple och en banan för?

Vi möte upp en Au-pair in Amerika representant på flygplatsen och prickade av oss sen satte vi oss ner och skulle vänta på 3 andra flyg tror jag det var. Vi fick jättefålig information. I alla fall så var det massa förseningar på flyg och det slutade med att vi fick vänta 4h på flygplatsen innan vi satte oss på bussen mot Stamford, Connecticut.
Bussresan tog 1h och de kör som galningar här. Nära att krocka hur många gånger så helst och någon kan byta fil såpass att den andra bilen får sakta ner till stående. Många gånger. Men de är snäll och tutar aldrig på varandra :P haha..  Hur ska jag klara av att köra här? :O Hoppas det inte är lika intensiv trafik där jag bor. 

På hotellet fick vi ca 30 minuter information om rummen och lektionerna och vi fick en au-pair in america t-shirt och penna. Sen åt vi kvällsmat. Var makaroni and cheese tror jag och sen pasta i tomatsås. Ris fanns det också men inget till XD och jag märkte först inte att det inte fanns något till så jag fick lämna allt ris som jag tog :P Men pastan var god.
Efter det checkade jag och Sabina in gymmet och sen gick en tur runt hotellet. Bilar tutade och killar skrek på oss. Känns som i turkiet eller nåt. Haha. Efter det gick jag till rummet - tog en dusch och la mig för jag var skittrött.

Men kunde inte sova så bra som jag sa tidigare :P
Gick upp kl 6.30 sen för ena tjejen ställt klockan en halvtimme tidigare än vad vi egentligen skulle gå upp :O ååh
Har precis ätit frukost. Bagels och philadelfiaost.. Nja - inte kanon!
Min familj ringde nyss med :D trevligt! Prata bara lite kort men endå :D

Och nu ska jag gå ner till utbildningen. Börjar om 5minuter( kl 8.30) och håller på till 7 ikväll.. med paus för lunch. Jag kommer vara trött!!!

♥ Rebecka

Nu gäller det!

Nu gäller det! Nu ger jag mig av!
Å herregud å herregud å herregud. Så går min hjärna. På repeat. haha
Ska lägga mig och sova om en timme eller så. Ska upp igen klockan 2 inatt för att åka till flygplatsen.
Hoppas jag kan sova något men chansen är inte så stor. Hjärnan verkar inte lägga av så tankarna går fram och tillbaka.
Jag kommer vara framme vid Arlanda flygplats ca 7 och checka in och säga hejdå till mamma och pappa.
Hejdå :'(
Sen lyfter mitt plan mot New York kl 09.10
Då säger jag hejdå till Sverige. Hejdå
Många avsked. Glädje och sorg på samma gång.
Glädje mest.. tror jag..

Mina väskor är packade. Ska ut med dem i bilen snart så allt är klart när vi ska åka inatt.
2 väskor á 22kg och 16kg och handbaggage. Jag lyckades till slut.
Fick till och med plats med min kudde ^^
Har gått runt här hemma massa och tittat. Är så orolig att jag inte fått med mig allt.

Har precis skrivit ut min flygbiljett, skrev egentligen ut den i början av veckan men sen har det tydligen ändrats på min au-pair sida så jag har fått ett annat biljettnummer. Så viktigt alla! Checka innan ni ska åka så Skandinaviska inte ändrat i din flygbiljett. Min ändrade de 3 gånger innan den jag har skrivit ut nu :S

Vid den här tiden imorgon är jag i USA. Jag kan bara inte fatta det. Det går inte att förstå. Det är så overkligt. Men det är sant. Jag kommer vara där imorgon. Ensam men endå inte ensam. Jag kommer stå i en okänd stad med så många känslor i kroppen. Jag kommer se gula taxibilar. Jag kommer höra engelska överallt och jag kommer känna att Nu, nu börjar äventyret. Mitt äventyr. Mitt liv i USA. En start. En ny start. Men jag har ingen aning om hur något kommer bli. Det kan bli jättebra. Eller så kan det bli hemskt. Jag vet inte... och det är det som jag är rädd för.
Tänk om jag inte trivs? Tänk om jag är en dålig au-pair? Tänk om familjen inte gillar mig? Tänk om...

Nej du, lägg av nu. Man ska aldrig tänka, tänk om. Egentligen tror jag det är bäst om man inte tänker alls. Haha.
Jag stänger av min hjärna(och min dator och packar ner den) sen hoppas jag att jag kan somna när jag lägger mig sen.

Jag uppdaterar när jag är på amerikansk mark.

♥ Rebecka

Besöksrekord!

Har glömt att säga.
Men jag hade besöksrekord i fredags!
Härligt. Blir glad när det är folk som läser bloggen!
Hoppas ni tycker om den och fortsätter att läsa den när jag är i USA :D


♥ Rebecka

Internationellt Körkort

Så klumpigt! Haha. Hade ju hoppats på ett plastkort som skulle få plats i plånboken. Men Nej! För er som inte vet hur det ser ut har jag tagit kort på det.  Jag trodde inte att det skulle se ut så. Här blev man förvånad!





Igår var jag på Rix Fm festival i Norrköping med två toppentjejer.
Kommer sakna er båda två MASSOR <3 snyft




♥ Rebecka

Månadens skönhetstips - Augusti

  • Få din skönhetssömn!

8h per dag brukar man säga är bäst men det är väldigt individuellt från person till person. Vissa räcker det med 7h andra behöver 9h. Man ska helst inte sova mer än 10h, kroppen behöver inte det och man blir bara segare om man sover längre.
Djupsömnen är mellan 22 och 02 och det är då man återhämtar sig som mest så därför ska man lägga sig skapligt.

Sover man inte tillräckligt ökar chansen för övervikt, man får ett ojämt blodsocker och risken för depression ökar. Man kan också åldras i förtid och lättare bli sjuk. Kanske det här får en att gå och lägga sig istället för att sitta uppe vid datorn? (såsom jag gör nu) haha vilken förebild :P


  • Drick mycket!

Och då menar jag Vatten!
Kroppen behöver vatten, de säger att man ska dricka minst 1,5 liter vatten per dag.
Det är bra att starta dagen genom att dricka ett glas vatten. Det ska tydligen förbättra reningen av kroppen samt säkerställa vätskebalansen efter natten. Vatten förbättrar också förbränningen av kalorier och hjälper till så vi får fint hår och hud.


  • Smörj när du är våt!

Mitt sista tips. När du har duschat, vänta inte för länge med att smörja in dig. Du ska fortfarande vara lite våt. Om du smörjer in dig då absorberar kroppen krämen bättre och blir djupt återfuktad.


♥ Rebecka


Miss You

Lovade ju att jag skulle ta kort och lägga ut en bild på halsbandet som jag fick av min familj :-)



Det var skitsvårt att ta kort för det reflekterades så mycket och blev konstigt ljus. Det ser ut som att den är skitig, men det är den inte :P Till slut lyckades jag i alla fall att få en bild där man ser hur den ser ut . Den där kommer att hänga runt min hals ett år framöver!
Den är ganska lång, så den hänger nära mitt hjärta♥ för att komma ihåg de som betyder allra mest för mig!

♥ Rebecka

Sista veckan i Sverige

Jag är så dåligt så dålig så dålig!!
Har inte uppdaterat på jättelänge känns det som. Och kan inte skylla på att jag inte haft tid.
För det har jag haft.
Har nog bara varit inne i någon Inte-lust-att-blogga period.

Jag hoppas det kommer bli bättre när jag kommer iväg. Nu är det 5 dagar kvar i Sverige. 5. Jag känner något konstigt pirrande i magen när jag tänker på dig. Det är blandade känslor. Jag vet inte riktigt hur jag känner egentligen. Alla frågar hur det känns. Och jag vet inte vad jag ska svara. Känner mig nästan bedövad. Känner inget. Går runt som i en bubbla. Jag har ju fattat nu att jag ska åka. Eller så är det bara vad jag tror. Man kanske inte fattar, riktigt ordentligt. Förens man är iväg? Undra hur det kommer att kännas. 
Jag lär väl få veta det snart. Det närmar sig. Nu är det läskigt nära.

Jag har varit inne i stan och växlat pengar. Haha min lillebror sa att det såg ut som leksakspengar. :P och Ja, det kanske det gjorde också. Haha!  Nu är det klart i alla fall. Funderade på att växla på Arlanda först men tänkte att det är nog ganska skönt och ha sådana saker gjorda.
När jag var inne så köpte mamma en mapp åt mig också. En med plastfickor i. Så nu har jag satt in alla viktiga papper där i så att jag har ordning. Jättebra. Tack mamma<3

Jag har fixat med lite små grejer. Har en oöppnad linsvätska. Haha. Så jag slipper leta efter det direkt när jag kommer. Och mitt internationella körkort borde komma imorgon. Eller jag hoppas det i alla fall. Måste ha det fredag senast. 3 dagar kvar. Får jag det inte på torsdag så måste jag ringa!

Jag har också beställt 100 digitalbilder som ska framkallas. De borde med komma imorgon. Jag har tänkt att ta med några till USA och visa för familjen :-)



I lördags kom mormor och morfar och min moster och hennes familj hit. Vi åt och fikade och hade det trevligt. Jag kommer sakna dem jättemycket! Under middagen fick jag en present av mamma och pappa(och bror). En liten text som var utskriven från datorn som de skrivit och ramat in. Och ett halsband med ett hänge som var ett "brev" där det stod Miss You. Jag tänkte ta kort på den så lägger jag upp bild imorgon så ni får se. Den var jättefin och jag kommer att ha på mig den i USA. Då är de nära mig. Eller närmare i alla fall :-)

Jag tänker alltid på hur det här är för mig och känns för mig.
Men för personerna runt omkring mig då?
Mina föräldrar. Hur kommer de klara att deras enda dotter reser iväg så långt bort ifrån dem?
Hur kommer min bror att ta det. Han säger att det kommer att bli skönt och att han inte kommer att sakna mig. Bullshit. Han kommer sakna mig, jag vet det!
Och jag kommer att sakna dem allihop något enormt.
Avskedet på Arlanda kommer att bli hemskt!


♥ Rebecka

Flygtider!!

Woho!! Har varit utan internet i 2 och en halv dag.. modemet gick sönder :( Dålig timing!!
Vi skickade efter ett nytt och det kom idag!

Jag loggade in och började läsa bloggar.. tittade mina mejl osv.

Och jag har fått mina flygtider till måndagen den 24 aug :D Jag är såå glad.
Hade ett mejl där det stod att jag fått mina flygtider och skulle logga in på min au-pair sida.
Där fanns flygtiderna under en egen kolumn längst ner till vänster. Nästan som om de gömde sig. Trots att de är allra viktigast :P

Nu är det verkligt. Nu har jag fått vad jag har väntat på. Nu åker jag snart!
Flyget avgår 09.10 och incheckningen öppnar 07.10.
Vi ska åka så vi är där klockan 7, vilket betyder att vi måste åka klockan halv 4 senast.. och med rusningstrafik en måndagmorgor i stockholm så blire väl att vi åker hemifrån klockan 3.
Klockan 3 på natten! Puh jobbigt.
Sen tar flyget 9h, slipper mellanlanding!!! Härligt, för jag hatar själva landningarna.
Jag kommer fram till New York klockan 6 svensk tid, 12 amerikansk tid.

Det har inte hänt så jättemycket annars. Jag har inte börjat packa än. Men ska göra det nu i helgen. Jag har inte fått mitt internationella körkort än, men borde få det nästa vecka.
Jag är nästan redo. Bara lite till. Pyttelite. Sen är jag iväg!

♥ Rebecka

Månadens Bok - Augusti 2009

Jag har läst Amerikanerna av Staffan Ekendahl



Jag kan säga att jag aldrig skulle valt att läsa boken om jag inte skulle åka iväg till USA.
Jag hoppade över många sidor och skumläste vissa kapitel.
Det handlade ganska mycket om politik men ibland blev jag förvånad över att det endå var rätt så intressant.
  • Visste ni att varannan vuxen amerikan jobbar frivilligt utan att få betalt, som volentär av olika slag?
  • Visste ni att familjen till en kvinna som blev misshandlad av sin man på ett hotell, stämde hotellkedjan därför att personalen inte var utbildad i att ta hand om hustrumisshandel?             I USA stämmer man hit och dit.
  • Och pågrund av att man så lätt kan bli stämd så är sjukhuskostnaderna så höga därför att läkarna måste ta skyhöga försäkringar. Att besöka en läkare som skriver ut ett recept kan kosta 5000kr.
  • Visste ni att kommer en kvinna in och ska föda barn så möts hon i ingången av advokatfirmor som delar ut sina lappar och säger " hoppas eran förlossning går bra, men skulle den inte göra det så vill vi att ni ska veta var vi finns"


♥ Rebecka


2 weeks left

Ja ni ser rubriken! Nu är det exakt 2 veckor kvar i Sverige!
14 dagar, 336 timmar. Jag kan inte fatta det!

Jag är ett riktigt Matfreak, när jag ätit klart middagen börjar jag planera för morgondagen och får jag som jag vill så har jag maten flera veckor fram planerad :P haha
Jag satte mig ner idag och skulle skriva matlista på vad jag vill äta de sista 14 dagarna här i Sverige. Skulla skriva ner mina favoriter. Och matlistan räckte inte ens till! :O O herregud. Nu är det nära!

Jag ska in till stan och växla pengar och inhandla lite grejer nu i veckan.
Ska in till 3 och prata om min mobil och hur det funkar utomlands.
Och lämna mina böcker på biblioteket.
Det blir  första gången jag lämnar tillbaka utan att låna några nya böcker :O haha
Sen ska jag ut på krogen med en kompis på fredag med och lite släkt kommer till mig på lördag. 

Och ikväll beställde jag en kamera som borde komma inom några dagar :-) weeii

Men det jag ville ha fram är det att dagarna kommer att gå så himla fort. När man har saker inplanerat så springer tiden bara iväg.  Och när jag sitter här hemma, framför min dator, så känns det som att jag inte ska sitta här. Jag ska iväg, göra saker, träffa personer och allt sånt. För jag kommer kunna sitta massa vid datorn i USA sen.
Får nästan ångest. Är det någon som känner igen sig?

Det har blivit lite strul med min försäkring nu med. Mamma och pappa pratade med vårat försäkringsbolag och vi valde att ta en extraförsäkring genom dem. Sen fick jag Peters mejl om vilka som åker samtidigt som mig och där stod det lite mer om försäkring. Och som jag fattade där så täcker grundförsäkringen allt. Så då är det helt onödigt och ta en likadan försäkring här hemma och betala massa pengar. Men jag vet inte om jag fattat rätt. Det där med försäkringar var himla krångligt. Får ta och ringa till Skandinaviska och prata med dem. Är nog lättast så.

Oh det är så mycket att hålla ordning på och fixa med.
Jag vill inte glömma något! Missa något! Herregud.
Jag är nog lite stressad...

Rebecka

I'm Back!

Jag är hemma igen!
Eller kom egentligen hem igår men har inte orkat skriva.

Bulgarien och Sunny Beach var Underbart
Men en vecka är alldeles för kort tid.
Vill tillbaka och göra allt det jag inte hann eller vågade att göra.
Önskar jag tog chansen till vissa saker när jag var där - nu är det försent.
Men världen går inte under för det - man blir bara lite depp....



Vädret var kanonbra så lite brun blev man i alla fall.
Fast jag är inte sådan som blir pepparkaka.. men försöka går ju. haha
och vilken skillnad mot när jag var yngre och var i Sunny Beach. Det har ju blivit värsta partystället. Och inte behöver man vara 18 heller för de tittar inte leg. Var bara ute en kväll dock - blir lite annorlunda när man är med familjen för då måste man få tag i någon annan som man kan gå ut med..



Jag vet ju inte helt säkert heller, men det här kan ha varit min allra sista semester med mamma, pappa, bror. Sista Familjesemestern. Vet inte om jag ska vara glad eller ledsen...





När jag kom hem checkade jag min mejl. Såklart! Hade en mängd mejl bland annat om vilka som ska åka tillsammans med mig från arlanda den 24augusti. Vi är 9 stycken därifrån men totalt 11 från Sverige. Alltså kommer vi att vara 11 svenskar på Orientation i Stamford. Kul! :-)

Vi håller allihop på att mejla med varandra för att bestämma möte innan incheckning så att chansen att komma bredvid varandra på flygplanet ökar. Man vill ju helst inte sitta själv.

När jag fick det mejlet kom jag att tänka på hur nära det är nu. Snart åker jag! jag har precis packat upp allt från Bulgarien men snart måste jag börja packa igen - till USA

Nu väntar jag med spänning på att se vilken tid flyget kommer att avgå och om jag får direktflyg eller inte. Gud va spännande!

Idag scannade jag in mitt körkort, framsida och backsida, på datorn och skrev ut. Sedan fixade jag två underskrifter och lade i ett kuvert tillsammans med ett nytaget foto på mig (likadant som till visumet). Jag ville inte skicka själva körkortet så gjorde kopior istället. Mycket bättre tycker jag! Sen postade jag det till Motormännen (eller pappa gjorde det, snäll som han är) Så nu borde jag ha mitt internationella körkort om en, två veckor.

Jag fixade också kopia på mitt pass, visum och hälsoundersökningen som SI sa var bra att göra bara utifall man skulle råka tappa bort något.

Och till sist gick jag in på bloglovin. O herregud. Inte lite det. Ni har varit duktiga på att skriva den här veckan för jag hade läsning som tog timmar! Kan ju dock erkänna att jag inte läste precis allt. Man orkar inte hur mycket som helst :P Vissa kanske skippar mitt inlägg nu med.. vem vet :P

Nu ska jag läsa igenom min au-pair information lite mer och se så att jag har läget under kontroll.
- Men det tror jag att jag har!

♥ Rebecka

RSS 2.0