Födelsedag

Åh vi har fått löss. Haha. Pojken fick från skolan och så smitta han oss andra. Jobbigt jobbigt. Mamman vill köra "naturkur" så vi går den jobbiga vägen. Kväva lössen med olivolja i tre veckor! Så varannandag ska jag ha olivolja i håret, och sova med det också. Och det är jättesvårt att få ut det när jag duschar även om jag schamponerar två gånger. Men antar att hela den här lösssituationen blir ett roligt minne ^^

Nu har min födelsedag och "födelsedagshelg" varit. Och jag måste säga att den är bland den bästa jag haft.

Några dagar innan jag fyllde år fick jag ett grattiskort och en ... bibel... ifrån min hostdads systers mans mamma. haha jag vet vad ni tänker :P Först! En bibel??? Ja, jag vet. Hon vill få mig att bli religös. Och Två, hostdads systers mans mamma?? Jaa det får jag inte ens ifrån hemma. Grejen var den att vi träffades på thanksgiving och hon sa nästan helt ut att hon bara älska mig och jag verka vara en toppentjej och massa bra grejer. Och Ja hon var enormt trevlig med och jag prata med henne nästintill hela tiden den kvällen. Få se om jag kommer titta i den något...

Fredagen började med födelsedagsbrunch hos Nina som fyllde år. Trevligt :D På kvällen blev det hemmafest i Princeton och polisen kom :O blev så skraj men det löste sig. På lördagen efter 3h sömn så åkte jag och andra au-pairer till vårat clustermöte. Vi hade santas breakfast och sen var det paus och då åkte jag och några till och shoppade och sen var det skridskoåkning. Kul :D och jag ramlade faktiskt inte! Och vår counselor filmade oss. haha. Och jag hade jobbat hårt med att samla in pengar till en julklapp till henne. Hade lyckats få ihop 20 au-pairer och pengar från alla. Och när jag gav henne presenten fick hon tårar i ögonen ^^ åh. Hon fick massage, och en handgjord prydnadsängel av trä och en liten grej att hänga i julgrannen som minne och fin choklad! Jag är så nöjd med mig själv att jag lyckades med det. Det är så typiskt mig. Planerar och ordnar och fixar allt. Jag kommer väl alltid att vara sådan.

Den kvällen var det födelsedagsfest, inte min, men jag hade så kul att det kändes som en "födelsedagpresent" till mig med. En tjej från Thailand som fyller år samma dag som mig hade bjudit hem oss. Vi var ca 30 st, sjöng kareoke, spelade guitarrhero, åt buffe som hon fixad med mat från thailand. Mums!

Söndagen skulle jag egentligen åkt till Philadelphia men det blev strul med min kompis jag skulle åka med och vädret var piss så det blev inte av. Istället sov jag ut och åkte senare till Vanessa. Vi åkte till mataffären och sen hem och lagade mat och såg på dirty dancing 2 och tände adventsljus :D Jag var även med där på kvällen när de tände ljus för att fira hanuuka. Hennes familj är judar. Det var, hmm..intressant.

Sen måndag, och min födelsedag! Behöve bara jobba från 6,15 till 8,30 den dagen vilket var grymt snällt. På morgonen fick jag paket från familjen och sen åkte de iväg. Jag blev hämtad av Vanessa o vi åkte till bibblan. Var tvungen att lämna tillbaka dvd skivor och låna nya :P När jag kom hem skypade jag med mamma, pappa och bror. Jag fick ett paket från dem som jag öppna. Snacka om tur att det kom fram just idag! Vid halv 3 åkte jag med familjen till Princeton, flickan hade dans och jag gjorde ärenden på stan. De hämtade sedan upp mig och vi åkte till en kinarestaurang. Dit kom också den gamla au-pairen, som är här för att plugga. Hon och jag är bra kompisar och jag hade bjudit in henne ^^ vi åt och det var jättetrevligt sen kom de som jobbade in med småtårtor med ljus i :O Jag fattade ju direkt. Herregud. Till mig? Uh vad alla glor. Familjen börja sjunga och jag satt där på min stol och kände mig lite obehaglig. Det gör man alltid när folk sjunger för en tycker jag. Sen blåste ja ut ljusen och önskade. Men kan inte berätta vad jag önskade :)  Pojken skratta och sa, haha du fyller bara 2 år. För att det bara var två ljus :P Och mamman sa att hon inte visste vad jag gillade för tårta så hon hade tagit 6 olika småtårtor som vi delade och alla fick en bit av. Alla var jättegoda och jag var så otroligt mätt när jag gick därifrån.

Pappan skjutsade mig till whole foods där jag handla mat till mig själv i veckan. Sen kom tre kompisar och mötte upp mig där. Egentligen skulle det komma 2 till men det strulade och de kunde inte komma. Vi åkte vidare till ett bowlingställe. Jag och vanessa åkte i en bil och nina och alica i den andra. De skulle följa våran bil för vi hade vägbeskrivningen. Vi skulle mötas med bilarna vid utfarten men vi såg inte nina och alica där. Ringde och sa, Haha följer ni fel bil??!! O de bara, eh vet inte. Och jag sa, vi är fortfarande på parkeringen. Och de bara - aaahh vi följer fel bil! Var så himla kul, guu va jag garvade. Bowlingen var dålig dock, stelt och inte mysigt som i sverige. Tydligen så är bowling inte så populärt här. Men det var trevligt endå. Och jag fick bla. en nyc t-shirt! :D Och Nina hade bakat en liten hjärtantårta som de satte ljus i och sjön på tyska för mig. Haha så gulligt. Det har aldrig hänt förut att jag fått födelsedagssången på tre olika språk.
Efter det åkte vi hem. Jag hade varit orolig innan hur det skulle bli när jag fyller år. Jag hade inte behövt oroa mig. Det var helt underbart! Kommer alltid att minnas.!

Och nu har jag ännu mer roligt att se fram emot. För nästa vecka är det jul!! Och btw måste säga. Jag KLARADE mina slutprov i college!!!!!! :D Det kom också som en slags födelsedagspresent till mig. Fick 71% rätt och man var tvungen att ha 70% så det var på håret. Men grymt skönt känns det!!

Nej nu ska jag försöka tvätta ur olivoljan ur mitt hår.... hahahaha.. jag vet :P

♥ Rebecka

December!

Redan December? :O det är ju inte klokt vad snabbt tiden går.. Och vad gör jag om dagarna egentligen... verkar ju aldrig finna tid att skriva här men egentligen har jag ju tid för jag sitter massa vid dator så det kanske är så att jag bara inte har lust att skriva eller inte vet vad jag ska skriva eller helt enkelt är för slut och trött för att tänka.

Nu ska jag ta mig tid i alla fall.  New Moon- Underbart bra och härligt umgänge. Blev en tur inne i Princeton först, fint fint och jag såg fotbollsarenan för första gången där. Tigers. Vi åt på Panera och jag hade en varm macka.

Thanksgiving har jag firat med! Det var en torsdag och vi åkte till pappans syster för att äta middag. Trevligt men kände mig lite obekväm i början när man inte känner folket. Alla pratar med varandra men man hänger inte med i diskussionerna. Jag satt där på min plats och kände mig lite bortkommen. Blev bättre mot slutet dock. Puh. Stuffingen var godast. Den är gjord på smör, kryddor och krutonger som värms tillsammans i kastrull eller inuti kalkonen. Mums.

På Lördagen gick jag upp supertidigt för att vara min lediga dag och så åkte jag till Vanessa. Hon färgade mitt hår :-) första gången hon färgade någons hår så jag fick vägleda henne väldigt mycket men nu är hon expert ;) och resultated blev bra bara att det blev ljusare än vad jag trodde att det skulle bli. Men men.. håret är i en o samma färg nu i alla fall.. bättre än förut.



Efter det firade jag min thanksgiving nummer 2. Trodde att jag hade min första och sista thanksgiving i torsdags men nej .. man kan aldrig vara för säker..Kanke det blir en thanksgiving 3.. nästa år, hemma, usa? man vet aldrig. Vanessas familj bjuder hem släkten på helgen istället för det är lättare för deras släkt att ta sig dit då, eftersom de bor långt bort. Så jag fira thanksgiving med dem. Jättetrevligt och åt god mat Igen och efterätt :P och snackade med två bögar varav en fyllde år. Bögar är bara för härliga. Jag vill ha en bögkompis!

Efter vi var klara där, omkring klockan 3, så åkte vi och shoppade. Storshoppade. Har aldrig shoppat så mycket under min tid här i usa. Vi shoppade tills shoppingcentret stängde klockan 10. Och många fynd. Efter Thanksgiving är det alltid stora reor här. :-) Efter vi shoppat klart såg vi på film och jag åkte hem sent. Underbar dag :-) Fick mig på bättre humör då jag haft lite hemlängtan dagarna innan pga jobbiga dagar och släktträffen på thanksgiving.

På söndagen såg jag på ballet med familjen. Min första balletföreställning någonsin som jag sett på. Hmm..intressant och fint men nog inte riktigt min grej. Fick en liten nötknäckare( som var det vi såg på ) av mamman. Så snällt. Med snöre i så man kan hänga i julgranen. Hon sa att när jag klär julgranen när jag har barn kan jag berätta tillbaka om det. Riktigt rolig idé. Tydligen så har nästan alla grejer i deras julgran en historia och upplevelse bakom den. Julgranspyntningen blir roliga på det viset .. New tradition. starts, NOW.

På kvällen åkte jag till vanessa igen. Vi har lite advent tillsammans. Mys ^^ tände ljuset och tittade på desperate housewifes.

Och ja, nu är vi inne i december. Jag har köpt en chokladkalender.. fråga mig inte varför.. jag tycker inte ens om chokladen xD men det känns bra. Vädret idag har varit klarblå himmel och solsken, 18 grader varmt. Kan ju säga att det inte känns som 3 december.

Och... jag fyller år snart.. 14 december.. Hur kommer det bli :S ska försöka hitta på något med Nina den helgen för hon fyller år 3 dagar innan mig. Åka till Philladelphia funderar vi på. Skulle va kul. Har i alla fall fått den helgen ledig av mamman.. även fast hon egentligen ville att ja skulle jobba. så det var snällt av henne.

Jag skickade ut ett massmejl till andra au-pairer i mitt område för att samla ihop pengar att köpa en julklapp till vår counselor som har hand om oss au-pairer i det här området. Tänk, jag är fortfarande mig själv.. Rebecka fixaren.. hahaha.. men ropa inte hej än.. au-pairerna här är svåra att få ihop.. det kanske inte blir något. Men då har jag försökt i alla fall.

Nu ska jag chatta lite mera. Sen se på Greys anatomy och sen slagga. Imorn ska jag luncha hos Vanessa :-) och försöka hinna till postkontoret för att köpa frimärken och fråga hur mycket det kostar att skicka till Sverige. Och depp är jag.. fick reda på att ett grattiskort jag skickat till min bästa kompis som fyllde 18 aldrig kom fram. Jag hade antagit att de kommit fram för hon en dag var så glad och sa hur mycket hon tyckte om mig (ca 1,5 vecka efter ja skickat så ja antog att hon fått det) men idag börja vi prata om julkort och då frågade jag henne.. Och hon har inte fått det.. detta är då över 2 månader sen.. antingen är det helt borta eller så cirkulerar det runt någonstans ute i världen. Trist är det i alla fall...

Hoppas ni är nöjda med uppdateringen ^^

Kram på er allihopa.
♥ Rebecka

RSS 2.0