Halloween!

Oj. Jag har varit här i över 2 månader nu.  Exakt 65 dagar i usa, 62 dagar hos familjen. Inte klokt så snabbt tiden går. Denna vecka är halloween! Slutet på oktober. :O Redan?

Om dagarna jobbar jag. Mycket. Sen pluggar jag. Inte så mycket som jag borde. Och där emellan försöker jag få tid över att umgås och hitta på lite saker.

I helgen var jag i nyc med Nina :-) Det var jättekul och första gången sen jag kom till usa som jag verkligen shoppade loss. Mindre roligt var det mot slutet. Klockan sju började det ösregna. (nej!) det hade duggat lite till och från på dagen men klockan sju öppnade sig verkligen himlen. Vi gick in i en affär och spendera den timme vi hade kvar tills vi skulle ta tåget hem. Tåget var försenat. Det stod inte hur mycket så vi fick tålamodigt sitta inne på perrongen och vänta. Vi ville ju inte missa tåget. Efter 1h och 2 försenade avgångar kom båda upp som inställda. Men åh, vad är nu det här. Perrongen började fyllas på. Alla ville hem. Nästa tåg också inställt, och nästa... Vi fick vänta 2h på att tåget skulle komma... och när de äntligen ropade upp att vårat tåg skulle komma till platform 4 så rusade folket. Och det var ganska många. Ni kan ju tänka er själva, nyc en regnig kväll, 4 inställda avgångar innan... bådar inte gott. Folk knuffades och trängdes. Hissen blev överfull så vi sprang till trappan. Neråt. Fort fort. Vill inte ha ståplats i 1,35min hem. Vill inte. Trött i benen efter en heldag i nyc. Skynda skynda. Och tåget kommer. Vi går på och vi får sittplats :D woho.. Äntligen. Hem.. sängen.. snark! 

Ska bli spännande att se vad som händer i helgen. Ska nog hänga med barnen på trick or treat även fast jag inte "jobbar" då. Har inte köpt någon halloween kostym.. Känner inte att jag vill lägga pengar på det.. från 200kr om man vill ha en som ser bra ut. jag får se hur jag gör.. pojken sa att de har en clownperuk.. XD hahahaha.. inte för jag sett den.. den är säkert i barnstorlek iaf...

idag har jag halloween pysslat med barnen. Jag leta på internet efter tips och åkte till Michaels (megastor pysselaffär♥) för att köpa lite grejer. Vi gjorde äpplemonster (inte ätbara), fladdermöss och papperspumpor. Haha.





Förra året hade jag lov nu... kan jag inte få det nu med? :P

♥ Rebecka

Månadens Bok - Oktober 2009

Min Fitness bok som jag studerar i på college nu.
Det är det enda jag har tid att läsa så det får bli månadens bok. Har vissa intressanta grejer i sig. Vet inte om den finns att köpa i Sverige :P haha.. Men är man träningsintresserad och vill veta hur allt fungerar i kroppen vid träning och veta hur man testar sig själv för att se hur stark man är, hur bra flexibiletet och uthållighet man har m.m. så är det en rolig bok!


Fortfarande här!

Jag ville bara meddela alla att jag fortfarande lever. Jag har inte skrivit på ett tag men jag har NOLL tid över känns det som. Kompisar frågar om vi ska hitta på något och det känns som jag dissar alla. Men efter jobbet är jag helt slut, och sen är det hur mycket plugg som helst som ska hinnas med. En tjock bok som kräver full koncentration vilket jag inte känner att jag har och den kräver tid med för tills på tisdag så ska jag hinna läsa 100sidor med fakta, formulas och krånglig engelska. Och det blir till att göras efter jag jobbat. Puh. Det här var tuffare än vad jag trodde. Som tur är så är det en intensivkurs som bara håller på 6 veckor till.. Iofs är det praktik efteråt men det verkar inte så jobbigt. Nej jag skulle egentligen plugga nu men mina ögon åker bara igen, och klockan är snart halv 10 en lördagkväll. Kul! Blir väl att sova och plugga destu mer imorgon. Hur nu det kommer att gå....


♥Rebecka

Sjukling

Ännu en vecka har gått... har ingentligen inte gjort något speciellt. Börjat lära mig flickans hemmaprogram som jag ska göra med henne varje dag. Har inte fått in några rutiner på det än. Men det kommer väl, precis som det kommer gå bättre när jag är mer säker på det. Men det kan nog vara svårare än vad jag trodde ibland. Om flickan är på dåligt humör är det i stort sätt omöjligt att få något gjort. Och det tar på ens krafter så man är totalt slut efteråt. Puh.

Hela familjen har varit sjuk den här veckan med. Var säkert efter Long Beach Island. Pojken gick fortfarande till skolan och pappan till jobbet. Men usch det var jobbigt. När man är sjuk längtar man hem. Att få sova ut, bara ta det lugnt, ha någon som tar hand om en. Man vill inte upp tidigt på morgonen och läsa böcker när man nästan helt tappat rösten. Men det är något man lär sig på orientation. I usa jobbar man alltid och det inte är så att man är så sjuk att man inte tar sig upp ur sängen.

Jag klippte även mitt hår i veckan. Jag och Nina fick varsin gratiskupong när vi var på hälsomässan förra helgen. Så vi åkte dit. Sparade 450kr. Woho! Men jag tyckte inte om frisören. Jag var ju bättre på engelska än vad hon var. Frågade om jag skulle passa i lugg och hon höll på att börja klippa en!! Nina tyckte inte om henne heller. Vi gick utan att ge dricks. Big NO. Men just då brydde vi oss faktiskt inte om det.

Fredagkväll blev det jag och pojken. De andra var fast i trafik från ett doktorsbesök. Så pojken och jag gjorde hemmagjord pizza. Det var trevligt att bara ha lite tid med han. Annars är det alltid flickan som får uppmärksamheten. Nu kunde jag ge han 100%. Tror han tyckte om det med.


Lördag när jag var ledig vid lunch så tog jag bilen till bibliotekt och mötte Nina.
Lånade två filmer. Dena ena Marie Antionette var riktigt bra :D  Man kan låna filmer gratis vilket är kanoners :P Lånade också lite tidningar men struntade i att låna någon bok -- har ju endå knappt någon tid över att läsa! och btw, jag läste i badkaret i fredags när jag hade mina timmar ledigt, och jag råka doppa boken i vattnet. Smart!



Ikväll ska jag se på Desperate houswifes, laga mat som jag ska ha med mig på tisdag när min kurs börjar. Åker hemifrån typ 5 och kommer hem 11 på kvällen så missar middagen och måste göra något att ta med mig. Sen får jag mitt schema för veckan ikväll med. Alltid lika spännande. Den här veckan hoppas jag att jag mår lite bättre så jag kan hitta på lite grejer. Men då kommer det stora dilemmat. TID. Jag har inte tid. Speciellt inte nu när jag börjar plugga med. Ni såg hur lång tid jag är iväg då jag pluggar. Och det är både tisdagar och torsdagar och intensivkurs. Så antar att det är mycket läxa med. Detta lär bli tufft. Men vill man så kan man!

Saknar er alla där hemma!

♥ Rebecka

176 dagar

Mamma, pappa och Erik(bror) har bokat biljetter hit nu!
Och hotell. Allt är fixat :D
Mamma skickade ett mejl till mig idag för nedräkningen har börjat.
176 dagar kvar :P De kommer på påsklovet och jag ser redan fram emot det.  

Ihh imorgon är det bara 175 dagar kvar...

♥ Rebecka


Re: Värdfamilj ledig

Vad kul att det var så många som hörde av sig!
Jag vet att familjen pratade med en svensk tjej som jag kom i kontakt med genom bloggen.
Tyvärr så valde de en tysk tjej.
Men ville säga att värdfamiljen är inte längre ledig!
Så nu behöver inga fler kontakta mig angående familjen :P

♥ Rebecka

Long Beach Island

Underbar helg!

Lördag morgon jobbade jag extra till strax innan 10 sedan åkte jag och hämtade upp en kompis för vi skulle på öppet hus på ett gym i närheten. Tråkigt nog hade vi inte tid att träna men vi kikade runt, testade våra lungor, och olika värden som blodtryck oså. Vi fick gratis mat och blev erbjudna gratis dykarkurs i poolen inomhus men vi hade inte badkläder med oss :( såå synd hade verkligen velat testa på det. Vi pratade om att bli medlemmar men det skulle kosta 7500kr för ett år för mig. Hemma i sverige betalde jag ca 1500kr för ett år om jag minns rätt. Vilken skillnad! Hade en jättetrevlig morgon som var över förväntningarna!

När jag kom hem därifrån vid 1 så packade jag det sista sen åkte jag med familjen till mammans pappa och hans fru beachhouse på Long Beach Island. Det tog ungefär 2h dit. Vi gick till stranden men det var inte direkt badväder men jättefint! Sen gick vi tillbaka till huset där också mammans syster och hennes pojke var. Vi hade Happy Hour som de kallar en stor buffe med snacks och allt möjligt. Jättegott. Jag försökte lära pappan att prata svenska. Haha det var så kul för dialekten kan man inte ändra på så det lät så roligt. Haha jag skrattar bara ja tänker på det nu med XD Vi sov över där och dagen efter så var det Chowderfest.



Jag gick och pojken tillsammans med mammans pappa och hans fru och fruns moster :P Mamman, pappan och flickan gjorde annat istället för flickan kan inte testa sopporna, pappan gillar inte fisk och mamman är inte heller så förtjust i det. Och nu kanske ni undrar, vad för soppar. JO den där chowderfesten handlar bara om soppor. Alla restauranger på ön gör en egen musselsoppa och sedan tävlar de mot varandra. Det fanns två tält. Vita tältet som hade kräm - musselsoppa. Och Röda som hade tomat - musselsoppa. Man skulle rösta en vinnare av vita och en av röda. Det var massa folk och alla gick runt med soppa och smakade och jämförde och diskuterade. Det var skoj! Och sen har jag aldrig smakat musselsoppa heller. Vissa var jätteäckliga men så fanns det några som var riktigt goda!

Sen var det en tävling om att den som hade rest längst för att komma hit, vart man var ifrån, vinner 4 VIP biljetter till nästa år. Jag sa att jag var från Sverige och de ville prata med mig och intervjua mig och grejer men personen som intervjua var inte där just då så jag skrev upp mitt namn och telefonnummer så skulle de kontakta mig. Men ingen har ringt :( Så synd. Hade varit en ganska rolig grej att vara med om annars.

Vi åkte hem på eftermiddagen på söndag så var inte på Long Beach Island så länge. Jag hann med att köpa en hood tröja med luva som är gammelrosa och det står Long Beach Island på den ^^ 110kr :O

Jag åkte också hem med något annat extra. Nämligen en ljusgrön plåtlåda med scrapbooking grejer! Mammans pappas fru hade köpt massa grejer till mig till embossing, och stämplar och kort bara för att hon visste att jag gillade det ( Vi pratade om scrapbooking på walkingpartyt ).. Det mesta var nytt och några grejer var sådant som hon haft och hon inte använder längre. Jag blev så chockad och jag vet inte hur många gånger jag sa tack för det! Det var jättefint!!


♥ Rebecka


RSS 2.0