New Moon

Nu är det lördag, jag har precis bakat Macaroons som blev sisodär :P haha.. Jag ska ta och plugga lite sen ska jag börjar med min lunch innan det är dags för jobb igen. Slutar kl7 ikväll. Har inga planer alls. Få se om jag bara tar det lugnt, känner att jag börjar bli sjuk :(

Om en vecka blir det New Moon på bio. Woho! Längtar redan :-)

♥ Rebecka

Påkörd!

Ojoj. En vecka sen jag skrev sist nu. Dagarna har rullat på precis som vanligt.

Fick reda på att vi inte längre ska åka till Florida, har inte sagt det till er men familjen skulle göra det men sen var vi så sent ute och flygbiljetterna var svindyra så de struntade i det. Måste erkänna att jag är rejält besviken. Såg verkligen fram emot det!

Nu har det pinsamaste hittils för mig hänt. Jag har blivit påkörd! Nu ska ni få höra. Jag var påväg till college torsdagkväll, det var mörkt, rusningstrafik och ösregn. Jag kom fram till en jättestor rondell. Stannade och väntade på att det skulle bli ledigt så ja kunde köra ut. Har lång kö bakom mig och det är lång kö i filen bredvid mig med. Rätt som det är kör bilen bakom mig in i mig. What!!!

Jag har aldrig varit med om något liknande så jag freakade out. Det var hemskt. Jag blev som förlamad. Fattade inte vad som hade hänt. Det var ju inget stort men endå. Bara satt där. Jag kunde åka för det kom lediga platser nu men ja visste inte om det blev något på bilen så ville stanna o prata med han som körde på mig. Men jag visste inte om han som körde på mig fortfarande var kvar, för bilar hade börjat köra om mig för jag inte körde och plus att det ösregna o var mörkt och rusningstrafik som jag nämde tidigare. Panik panik. Vad ska jag göra? och fan fan fan, nu kommer jag behöva betala en självrisk på 500dollar också..  

En bil kör upp bredvid mig, han veva ner rutan och säger, förlåt är du okej? jag kör undan till mitten av rondellen där det var orangemarket. helt skakig. Han kom fram till mig o fråga hur ja var, ja sa att ja mådde bra. Han berättade att han trodde jag skulle åka så han gasade bara för att inse att jag inte alls skulle åka. Hmm vet inte riktigt vilken ledig plats han syfta på för det var trafik i rondellen hela tiden, men kanske han såg en snabb, men jag gillar inte att köra ut och chansa. I alla fall så gick vi ut o tittade på bilen. Alla bilar tittade säkert på oss. sååå pinsamt. syntes inte så mycket, lite repor bara, ingen buckla. Men jag vet ju inte hur sånt här fungerar. Han märkte det på mig så han gick och hämtade sina försäkringsgrejer.. shiit behöver ja mitt med, vart finns det? hur gör jag? hjälp..  ringde ttill mina värdföräldrar. Visste inte hur jag skulle berätta det för dem. Det var jättejobbigt. Men jag sa bara rätt ut som det var. De sa att syns det inte så mycket är det ingen ide att blanda in försäkringsbolaget. Så jag lade på, fick killens nummer utifall och sen körde jag därifrån. Fortfarande helt skakig och ett hårsmån från att börja gråta.

kommer föräldrarna låta mig åka med barnen i bilen något mer? Vad kommer de att tycka o tänker? Kommer jag överhuvudtaget få fortsätta köra bilen? Är de arga?

Det var tankar som jag tänkte påväg hem. och föresten var det inte ens någon ide att ja åkte till college för jag var så disträ under lektionen att ja inte hängde med alls. När jag närmade mig hem så blev jag nervös. skulle de stå och vänta på mig i köket och fråga ut mig? Men när jag kom hem var köket mörkt och de var uppe på sitt rum. Så jag gick in i mitt och la mig för att sova. Den natten som jag oroligt, jag visste ju att ja skulle möta de imorgonbitti. På morgonen gick jag ner i köket. Vi var där ett tag och ingen prata om vad som hade hänt. Till slut frågade mamman vad som hände och jag berättade. Pappan prata inte om det alls. Ingen fråga hur jag mådde. Just då saknade jag mamma och pappa.

Nu mår jag bättre.
Jag vet att det inte var mitt fel.
Det är alltid den bakom som måste ha koll. Han kan ju inte köra innan mig liksom!
Men det var endå bland det värsta jag varit med om!
Och här är man ju, hur kan man säga det, extra utsatt.
Man är ensam, i ett främmande land och i en bil som inte ens är sin egen....

♥ Rebecka

Månadens skönhetstips - Oktober

Jag vet att jag skulle kunna ta November månad.. men jag vill inte missa ut på en månad..
så bättre sent än aldrig. Haha

Det här hittade jag på internet det är en jämförelse av olika varianter av hårborttagning.
Det är lååångt så läs bara vidare om du är intresserad. haha


Klassiker som ger stubb


1. Rakning

Rakning är den absolut vanligaste hårborttagningsmetoden, behöver inga förberedelser mer än lite raklödder och en vass rakhyvel. Rakskummet gör att hyveln glider tätt intill huden och minimerar risken för skärsår. Går enkelt all göra själv hemma, varje dag om så önskas. Bäst är att använda en rakhyvel med kort och rörligt huvud.

Fördelar med rakning:
•Ger dig släta ben på momangen.
•Engångsrakhyvlar är billiga och även de mer exklusivare hyvlarna håller ett bra pris om man jämför med vaxning och permanenta hårborttagningsbehandlingar.
•Har du inte rakskum hemma går det nästan lika bra med någon annan mjuk kräm i baddrumsskåpet, till exempel balsam, hårinpackning, serum.

Nackdelar med rakning
•Du är hårfri endast ett par tre dagar.
•Håret växer inte ut snabbare om du rakar men det kan upplevas grövre då du skär av strået rakt av.
•Du kan skära dig om du använder en gammal/använd rakhyvel. Byt därför blad ofta och använd alltid raklödder.

Enkelt men luktar apa


2. Hårborttagningskräm

En hårborttagningskräm stryker du över huden med hårstrån som du vill ta bort. Krämen löser sedan upp den synliga delen av hårstrået på bara några få minuter. Sedan skrapar du bara bort krämen med den medföljande spateln och tvättar bort de sista krämresterna för att bli helt hårfri.

Fördelar med hårborttagningskräm:
•Enkel och smärtfri hårborttagningsmetod som du kan göra som en rutin i duschen.
•När håret börjar växa ut igen är toppen mjukt rundad, precis som vid vaxning. Den vassa känslan som vid rakning slipper du.
•Metoden fungerar både på korta och långa hårstrån, mörka och ljusa, glesa och täta, fina och kraftiga hårstrån.
•Krämen löser upp hårstråna utan att skada huden.

Nackdelar med hårborttagningskräm:
•Var noga med att läsa bruksanvisningarna. Låt inte krämen sitta för länge, då kan huden bli röd och irriterad.
•Många krämer luktar starkt och illa då kemikalierna är starka.
•Du kan inte sola i samband med hårborttagningen. Vänta minst 12 timmar.

Smärta men stubben försvinner


3. Vaxning

Vaxning finns i två varianter, kallt vax och varmt vax. Vaxning är mer effektivt än rakning då du är hårfri i flera veckor. Håret på benen (och även på övriga kroppen) har olika växtfaser (20-30 procent samtidigt) då det växer och vilofaser då det ligger stilla och avvaktar. Det är alltså inte samma strån du vaxar varje gång och har du tur så ger några strån upp helt och kommer inte upp fler gånger. När håret växer ut på nytt blir det ingen stubb, som i rakning, utan toppen på hårstrået är tunt och mjukt.

Fördelar med vaxning:
•Är du flitig med att vaxa benen regelbundet hämmas hårväxten och blir mindre successivt. Hårrötterna blir helt enkelt försvagade och dör. Nya hårrötter bildas visserligen men inte alls i samma takt som tidigare.
•Du blir hårfri i cirka 2-4 veckor efter vaxning beroende hur snabb hårväxt du har. Ett par veckor längre med varmvax som är mer effektivt. Tänk på att dra bort remsan i ett bestämt drag så att även de kortaste stråna följer med. Små strån på 0,5 cm går även att rycka bort med vaxning.

Nackdelar med vaxning:
•Det gör så klart ont att rycka ut håret med rötterna, inget snack om saken. Vill man vara fin får man lida pin… Ett tips är att ta ett par alvedon en halvtimme innan, det hjälper faktiskt. Undvik även att vaxa i samband med mens då huden kan vara extra smärtkänslig. En tröst är dock att det kommer att göra mindre ont för varje gång du vaxar.
•Varmvax kräver viss vaxningsvana och kan vara lite svårt i början. Är du osäker så börja med kallvax, det är enklare och behöver inte värmas i vattenbad/mikrovågsugn, vänta till rätt tid att dra bort vaxet medan det svalnar och så vidare.
•Du måste vänta tills hårstråna blir minst 0,5 cm innan de kan få bra fäste i vaxet och ryckas bort på nytt. På sommaren kan detta vara lite jobbigt…
•Är hårstråna för mjuka kan de börja växa inåt i stället för upp genom huden. Ta för vana att torrborsta och peela huden som vaxats regelbundet.

Som vax men utan kladd


4. Epilator

Epilatorn rycker ut håret med rötterna snabbt och effektivt. Flera hårstrån år gången försvinner. Har samma effekt som en vaxning men är mindre kladdig och kräver mindre teknik.

Fördelar med epilering:
•Du är hårfri i cirka 2-4 veckor då hårstråna rycks ut med rötterna och de nya inte kommer tillbaka på ett tag.
•Det finns olika huvud att välja på beroende på vad man föredrar, till exempel nybörjarhuvud, snabbhuvud.
•De nya modellerna kräver inget eluttag utan är uppladdningsbara.
•Ett billigare och snabbare alternativ än vaxning. Har du väl investerat i en epilator så kan den hålla i flera år.

Nackdelar med epilering:
•Det gör ont när håret rycks ut så det är bra att grunda med en värktablett. Är du känslig så välj en apparat som kyler eller har bytbart huvud som förvillar smärtan i det behandlade området.
•Vid både epilering och vaxning kan det vara lite svårt för de nya hårstråna att ta sig igenom huden och de börjar i stället växa inåt. Använd en speciell kräm för inåtväxande hårstrån eller ta för vana att torrborsta benen varje dag. Även en mild peeling kan hjälpa.
•Du kan bli röd och prickig efter behandlingen. Använd en lugnande kräm på det behandlade området som dämpar. Aloe vera brukar vara bra.

Håret försvinner för alltid


5. Epilar

En ny metod för permanent hårborttagning som nu finns även i Sverige. Metoden är utvecklad och testad av skandinaviska läkare och är den enda metod som ger permanent hårborttagning av alla hår- och hudtyper. Både ljusa och mörka hår försvinner för alltid både i ansiktet och på kroppen.

Fördelar med Epilar:
•Håret försvinner för alltid efter fullgången behandling
•Hårborttagningen sker med naturliga enzymer
•Epilar går att använda på både mörk och ljus hud
•Epilar tar bort både mörka och ljusa hårstrån

Nackdelar med Epilar:
•Innan enzymet stryks på måste håret vaxas bort vilket gör lite ont.
•Mellan varje behandling måste det gå några veckor då hårstråna måste vara minst 0,5 cm innan de kan vaxas bort. Kan vara lite jobbigt på sommaren.
•Behandlingarna är dyra.

Smärtfritt och hårväxten tunnas ut


6. IPL (Intensivt pulserande ljus)

IPL är en vidareutveckling av lasertekniken. Varje ljusblixt är uppdelad i korta små delpulser.

Fördelar med IPL:
•Håret försvinner för alltid efter fullgången behandling.
•En snabb och smidig hårborttagning som inte gör ont.
•Du ser redan efter tre behandlingar hur hårväxten tunnas ut.
•Behandlingen kan utföras både i ansiktet och på kroppen.

Nackdelar med IPL:
•Huden måste vara ljus och hårstråna man vill ta bort måste vara mörka. Det går inte att ta bort ljusa hårstrån med lite pigment.
•Du kan inte vara solbränd under behandlingen. Det bruna i solbrännan drar nämligen åt sig värme.
•Det är dyrt.

Sandpappra bort håret


7. Sandpappersvante

Att ta bort hår med en sandpappersvante har funnits sedan 70-talet men nu är metoden mer förfinad. Vanten är gjord av vetefibrer och peelar bort hårstråna samtidigt som huden blir len.

Fördelar med en sandpappersvante:
•Du slipper inåtväxta hårstrån som man annars får lätt av till exempel vaxning, epilering.
•Du slipper skarpa kemikalielukter som vid hårborttagningskräm.
•Inget kladd eller klet. Bara sandpappra i cirkelformade rörelser tills håret är helt borta.
•Du är hårfri längre än vid rakning men kortare än vid vaxning och epilering. Huden brukar hålla sig slät i cirka 7-8 dagar om du har normal hårväxt.

Nackdelar med en sandpappersvante:
•Passar dig bäst som har svag eller normal hårväxt. Inte dig med kraftig med andra ord.
•Har du känslig hud kan en peeling med en sandpappersvante vara lite i kraftigaste laget. Undvik att sandpappra för hårt och för mycket på samma ställe. Det kan då svida till ordentligt.
•Är du solbränd och väljer att peela bort huden så försvinner även brännan med det översta hudlagret.



♥ Rebecka


RSS 2.0