Washington!!

Förra helgen var jag i Washington (lite dålig på att uppdatera?) Vi åkte fredagkvällen vid 8 och var framme vid halv 2 på natten. Men det var bara ren tur att vi kom fram. När vi stod på Princetons tågstation märkte vi att vi hade tittat i en Gammal tågtidtabell!! Och att tåget gick 20min senare och dessutom Inte var ett expresståg. Hur fan kunde det hända??? Vi gjorde klart för oss själva att vi skulle komma in till Nyc klockan 21,20 och bussen avgår till Washington kl 21.00. Kanonbra! Okej så nu vad? Eftersom vi redan köpt tågbiljetten och packat och bokat allt i Washington ville vi ju inte skita i det. Så vi bestämde oss för att åka till Nyc och Därifrån försöka ta oss till Washington, kosta vad det kosta vill. På nått sätt borde vi ju kunna ta oss dit. Nyc är ju Nyc.

Vi anländer och springer till busstationen. Ett litet hopp finns där inom oss nånstans att kanske.. Och vad ser vi. Buss till Washington. Försenad! Sen är allt lite luddigt. Frågar om de fortfarande har två platser kvar eller om de gett bort till någon annan. Och tur som vi har finns det 2 platser kvar på dubbeldäckaren! Och snett emot varandra med. När vi satt på våra platser och pustade ut kunde vi fortfarande inte förstå att vi var på väg till Washington. Fan vilken tur!

Framme i Washington hittade vi vår väg till hosteln som låg bara 5 minuter iväg - kanonbra! Fick våra sängar och försökte att inte väcka alla när vi fixade med våra väskor och plåtskåp som förde ganska mycket liv. Plus att det var mörkt och jag snubblade på saker på min väg in och Nina öppna skåpet i huvudet på mig. hahaha lyckat!

Lördagmorgonen gick vi upp och åt frukost vid 8 och följde sedan med på en gratis guidad tur som hosteln hade med en kille som volonterade. Turen höll på i 4,5 timme och var kanonbra. Såg alla monument och fick ont i fötterna! Efter det satte vi oss ner i gräset och fikade lite och njöt av solen. Hade hela 25 grader och både jackan och koftan som vi haft på oss när vi började turen tidigt på morgonen hade åkt av och låg nerknölad i väskan.







Sedan fortsatte vi och vandrade upp till Georgetown for lite shopping. Im in love. Det var så himl mysigt. Vi gick där en stund. Sen förstördes allt av att Nina blev av med sin mobil.. Great. Som tur var så hade hon en billig kontantmobil så vi gick in i närmsta cvs och köpte en ny. 35 dollar med 30 dollar på att ringa för. När solen började lägga sig började vi vår långa vandring mot alla monument. Vi köpte take out mat och satte oss på gräste mellan Vita huset och Washington monument. När det började bli kyligt gick vi tillbaka till Hosteln.

Vi hade så ont i fötterna att vi knappast kunde gå. Stegräknaren visade 40000 steg! Ändå hoppade vi in i duschen och gjorde oss redo för utgång. Det kanske är min enda gång i Washington... och sova kan man ju göra när man är hemma. Men eftersom vi inte kunde Washington så hade jag tidigare sökt på internet och hittat i alla fall en klubb som vi skulle kunna komma in på. En trans, bi och homo nattklubb. Så vi gick dit, betala 10 dollar och hade jättekul. Över en timme transshow och jag kommer definitivt gå på en sådan klubb någon mer gång! Dessutom var det 18 grader varmt klockan 12 på natten!!!


Vi kom hem sent än en gång och var nog lite bättre den här gången på att inte väcka alla. Somnade snabbt med bultande fötter. På morgonen reste jag mig upp men satte mig snabbt ner igen. hur fasen ska det här funka??!! Försökte igen. ajajaj. men det är bara att stå ut. Tog mig en snabb blick i spegeln. Oj, jag brände mig visst ganska mycket igår. Och jag som glömde lotion. Som tur är fick jag låna av den Franska tjejen som sov i sängen bredvid mig! Ner till frukosten igen. Plocka med sig varsitt muffins att ha till fika senare och ge sig av. Idag. Zoo. Vi lyxade till det lite och tog spårvagnen dit. Vilken var bra för vi gick massa på zoot och plågades ihjäl av våra fötter. Var där en sisodär 3h sen åkte vi tillbaka neråt stan och handlade take out och hämtade våra ryggsäckar på hostel där vi låst in dem i källaren för en extra peng.

Hade tänkt att äta på bussen men den var sen igen så vi satt på gräset och avnjöt den här middagen med. Hade sen problem att komma på bussen då de inte kunde se våran bokningskod. ( Vi trodde koden var den som var på toppen på sidan, som man kunde se, men det var tydligen någon som skulle finnas i nederkant på pappret ) Vi lyckades i alla fall komma på och begav oss hemåt runt kl 5.30 Bytte två gånger och blev upphämtad av Vanessa på princetons tågstation och var hemma strax innan 11 på kvällen.

Jag blev som förälskad i Washington.. Det är staden för mig. Nyc gör mig stressad, allt är ihopklämt och både tempot och byggnaderna är höga. Washington är motsatsen. Känner att jag måste dit igen! Snart! :-)

♥ Rebecka

Föresten. Så här så träden ut på lördagsmorgonen


och så här såg de ut på söndagen





Vilse i storm och ösregn

O herregud. Det har regnat ganska mycket den här helgen men jag har inte tyckt att det varit så farligt. Så idag tog jag bilen till Michaels för att göra ett armband, make it take it, betyder att de ger en materialet och instruktioner och du gör smycket och får ta med det hem - GRATIS

Tar 20min hem därifrån så jag åkte 1h innan jag skulle börja jobba för och vara på säkra sidan, tar ju lite längre tid när det är massa vattenpölar och man måste åka långsammare.

Jadu.. 1h räckte ju inte! Den vägen som jag ALLTID åker var avstängd så jag fortsatte och skulle ta nästa höger istället. Men så var den avstängd med. Jaså, ja fortsätter väl ett snäpp till så man kommer ut på en väg som svänger och liksom går runt. Men där var ett träd och blockera hela vägen så jag inte kunde fortsätta. Lyckades på något sätt att vända om utan att krocka med någon av de andra bilarna som också försökte vända och polis och ambulans som försöker komma fram.

Åker hela vägen tillbaka och försöker gå andra hållet för att komma hem. Åker ut på route 1, en stor väg, och missar U-turnen för att komma på rätt sida. GREAT. strula där en stund innan jag äntligen kom rätt. Kommer till vägen jag ska svänga av på, den ser bra ut. Åker länge och är nästan inne i princeton, börjar att se universitetet. Men åh, ett till träd. fuck fuck fuck. Ska ja vända tillbaka hela den här vägen IGEN och testa vägen som kommer näst om jag åker ut på den stora vägen igen? Ville inte det och följde istället bilströmmen som gick in på en parkering. Där det var trafikstockning. Lyckades komma ut efter en stund genom att köra ut på ett ställe där bilar bara får åka in. Mycket tutande! Men alla andra gjorde ju så. Det var ju nödfall.

Äntligen i Princeton. Nu tar det bara en kvart hem.. ( hade alltså tagit mig 5min av vägen hem på 1h ) Åker ur princeton och ska svänga upp på vägen som går upp till Skillman där jag bor. Fan, träd igen, blockerar infarten, jag kan inte svänga! Vänder om för något som känns som tusende gången. Åker tillbaka in till princeton och åker på två småvägar för att komma in på min skillmanväg från sidan. Jag lyckades!! Fortsätter i 10 min.

Sen ringer min värdpappa och undrar hur det går. De vet redan att jag är sen för jag ringt och berättat och jag säger nu att jag är hemma och 5min. Direkt efteråt är det ännu ett träd som blockerar vägen. och jag som nästan var hemma!! Vänder om igen och passar på att köra in på ett litet ställe, gömma mig bakom ett träd och kissa i ösregnet (vilket är olagligt här) Men var tvugnen, visste inte hur lång tid det här skulle ta. Satt och deppa ihop och tänkte, jag kommer bli tvugnen att sova i bilen! Åkte tillbaka en liten bit, svänger och försöker med yttligare en omväg. Den sista chansen jag har nu, vet inget mer väg. Är ju inte så bra på vägar här och alla som känner mig vet att mitt lokalsinne är uselt. Och ingen gps! Lyckas komma hem! Utan några fler stopp på den där vägen. tack gode gud. men de skulle inte förvåna mig om de stängde av den strax efter för den var typ översvämmad. lite läskigt och coolt på samma gång att åka där och man blev tvugnen att köra jättelångsamt.

Min resa som brukar ta 20min tog 1h och 40min !!!! och stressmage o massa bensin.

♥ Rebecka


helgen är över!

Så är ännu en vecka och helg över. Förra helgen mötte jag upp några tjejer för brunch, 3 av dem svenskar som jag aldrig träffat förut. kul! Efter det träffade jag Nina och handlade lite på michaels och gjorde min groceryshopping för veckan. Efter det åkte vi hem till mig och familjen var här och firade pojkens half birthday så det var tårta och sång och vi åt också och de filmade med filmkameran och Nina kom också med och det var ett halvår för mig hos familjen också! Trevligt var det och jag skypade med mamsen och papsen också och både Nina, flickan och pappan pratade med dem. Värdpappan sa en massa bra saker om mig. haha :D Sen åkte Nina och jag till Sourland Mountains och gick lite och åkte sedan vidare till en pizzera och åt och sen gick vi på bio och så shutter island. Underbar dag med underbart sällskap. Söndagen jobbade jag och på kvällen blev det som vanlig desperate housewifes hos Vanessa! 



jobbveckan rullade på som vanligt och på fredag slutade jag tidigt så tog mig till mataffären för att handla lite inför nästa vecka. På lördagen jobbade jag och när jag var ledig under lunch från 10-3 så åkte jag och Nina till Sourland Mountains och gick promenad och hade lunchpicknik i solen på stenarna. Mys mys. Vi gick lite vilse med och tappa bort stigen och gick 15 min i djup snö med stenar och håll gömda under. lite läskigt men det gick bra! förutom att det läkte in i skorna och strumporna blev genomblötta.. haha

åkte hem och jobbade vid 3 till 6 sen kom Nina och hämtade mig och vi åkte till Vanessa där vi såg på film och scrapbookade :D Grymt roligt att titta igenom böckerna och prata minnen. Kom hem vid 1 och gick och lade mig för vi skulle till NYC dagen efter. Så vid 9 dagen efter blir jag upphämtad och vi åker till tågstationen och tar expresståget in så vi är framme vid 11. Vi började med en marknad närmare floden och gick därefter vidare till Hudson river där vi gick länge längst vattnet i solen. Nere vid Soho gick vi till en young designer marknad och efter det åt vi burritos. Sen gick vi hela vägen upp mot pennstation igen, förbi washington square park med ett stop vid victoria secret. Åkte med 7,15 tåget och var vid stationen 8,30 och åkte de sista 20min hem i bilen. Nu sitter jag här och äter lite och har på Oscars i bakgrunden på tv.

Helgen gick grymt fort. veckan också. Nu har jag en ny vecka framför mig. vet inte hur jag jobbar än dock. Men mamman borde komma upp och knacka på min dörr och ge mig mitt nya schema snart.. kl är 22.20..
ps. fler bilder kommer så fort jag får dem från Nina!!

♥ Rebecka

RSS 2.0