5 månader

Glömde nästan bort! Igår, onsdag, hade jag varit hos familjen i 5 månader. Det är nästan ett halvår, redan! Och mamma skickade ett mejl till mig idag där hon skrev att det bara var 61 dagar kvar tills de kommer. Det är knäppt hur snabbt tiden går.

Den senaste veckan har jag varit utan bil - katastrof. Man märker direkt hur beroende man är av bilen här så jag har gått och deppat för att jag inte har kunnat åka till gymmet den här veckan nu när jag precis blivit medlem OCH betalar månadsvis. jaja så gåre ibland. Nu undrar ni säkert vad som hänt. JO. För lite mer än en vecka sedan så var jag och handla mat och shoppade på michaels tillsammans med Nina. Och när vi kom ut från affären får vi en rejäl chock. F*n. Första tanken. Pinsamt. Andra tanken. Sen blev det nog black out i mitt huvud.

Någon idiot hade kört in i min bil. Pajat framblinkersen och gjort en buckla. Och stuckit utan att lämna en lapp. Så återigen blev jag tvugnen att ringa mina värdföräldrar för att säga att något hänt med bilen som den här gången inte heller var mitt fel. De måste tro att jag är olycksdrabbad eller något. De verkade ta det rätt så bra men jag vet inte vad de tänkte inombords. Jag var i alla fall rejält depp för denna gång var det värre. Förra gången blev det bara några repor som vi inte gjorde något åt. Men nu.. ja.. titta och se själv.



Jag vet ju att det inte var mitt fel men man känner sig endå skyldig på något sätt. Och jag var helt säker på att alla min besparing skulle gå till det här nu. Speciellt när de berättade att deras försäkring inte täcker det här.... Men så, *ler* hittade pappan en internetsida som säljer lampor och det kosta bara 15 dollar. Och jag behövde inte ens betala det. Föräldrarna sa också att jag skulle åka till en verkstad och få bucklan fixad och att de skulle stå för det med för olyckan inte var mitt fel. Överlycklig!
Så igårkväll satte pappan dit den nya lampan, så en vecka och två dagar senare och jag kan äntligen köra bil igen. Woho.

Nu har min andra kurs börjat med. Och när jag är klar med den så har jag studerat klart vad jag måste här i USA, vilket också känns underbart skönt. Det är en onlinekurs, kände inte för att åka låångt i bilen igen för bara korta lektioner... som förra kursen. 1h dit med bilen i rusningstrafik, 2h lektion, 40min hem... inte kul... Onlinekurs tror jag passar mig. Jag kan plugga när jag vill och hemma i mitt rum. Det är en 6 veckors kurs, två gånger i veckan, ca 2h varje gång. Den heter, introduction to natural healing and health, och handlar om örter, estetiska oljor, meditation, ackupunktur, vattenterapi.. ja kortfattat så handlar det om alternativ medicin.

idag har det snöat! Jag vill inte. nej nej nej. Det började ju gå mot sommar här. soligt och 8 grader varmt på dagen... om det fortsätter snöa blir det väl snart att ta på sig varma kläder igen och ut och leka med barnen utomhus. jättekul...

Är just nu på jakt efter familjer här som vill skaffa au-pairer. Rekomenderar jag en familj som skaffar en au-pair så får jag ett 500 dollar (3700kr) presentkort på amazon. Skulle ju inte sitta helt fel.

♥ Rebecka

New Years Eve in New York City

Rubriken talar för sig själv och ni kan ju alla förstå att jag hade en grym kväll! 

  Jobbade på morgonen på nyårsafton men bara till klockan 10 vilket var skönt. Sen hade jag tid att göra iordning mig och Vanessa kom till mig vid 2 och lånade mitt smink. Sedan vid 4 gick tåget från stationen och vi var i Nyc strax efter 5.


Avspärrningar hade redan satts upp runt time square och gatorna började fyllas upp med människor. Vi mötte upp Bianca på Macys som desperat letade efter en klänning att ha på sig den kvällen. Jag blev personlig shoppingassistent men endå hittade hon ingen hon var nöjd med. Så det slutade med att hon hade på sig sin topp och jeans hon hade från början, vilket var skitsnyggt det med :D Inne på macys gick min lilla partyväska sönder Yes
Vi letade runt efter en ny väska men hittade ingen, jag köpte superlim men det funkade inte. det är ju såå typiskt eller hur?

Sen skulle vi äta och gick in på ett typ snabbmatställe för det var det enda stället vi såg med lediga sittplatser . Och allt var typ slut. Så himla dåligt. Först skulle ja ha lasagne men det var slut, de hade bara några få köttbullar kvar... sen skulle jag ha inbakad pizza. Och ja det fanns ju olika varianter, ville ha med skinska först, nepp slut.. då ville jag ha med spenat, nej slut den med, då ville jag ha med kyckling.. nej inte det heller.. jag kunde välja mellan korv och salami och salami har jag så tröttnat på och korv, vadå korv, korvbitar i pizzan? uuh nej tack. Slutade med att jag tog en plain med bara ost. Så en stor inpackad pizza med bara ost. Ni kan ju tänka er hur konstigt full min mage kändes efteråt.

Vi tog subway till nattklubben och hittade direkt. Kom dit omkring halv 9, vilket jag trodde var ganska tidigt först men det var massa av folk redan då. Jag fick vara lite praktisk och tryckte ner mina saker jag haft i lilla partyväskan i mina stövlar. Tack gode gud att jag hade tagit mina höga knästövlar. Har ingen aning om hur jag skulle göra annars. Folket flödade in och framåt kvällen var vi upp emot 1400pers där inne. Oj oj oj. Och när de hade en luftshow innan 12 slaget och sen visade live från time square på tv skärmarna och sen släppte ballongerna från taket som man blev blöt av för det enligt dem var champange i dem så trodde jag att jag skulle bli mosad mellan alla människor. Min kompis fick panik och mitt i allt skulle vi försöka ta oss ut. Tog sin lilla tid.

Efter det fortsatte vi att dansa, med de snygga stora svarta kryssen på våra händer som visade att vi var under 21 och inte tillåtna att dricka. Vid 3 ville mina kompisar gå så de gick och sa att de skulle vara i närheten. 2h senare skulle jag ge mig av för att hinna möta mina kompisar i tid och hinna med tåget hem. Jag ringde för att se vart de var och visst så hade de kommit en bra bit bort på 2h.. så de var 35min iväg från mig och jag kände mig inte säker att varken gå eller ta subwayen själv. Killen som jag var med var så snäll och betala taxi till mig :D ûber gulligt. Så jag gick ut och vinka in en av de där gula nyc taxibilarna och kände mig så cool ^^  haha jag vet vad ni tänker :P Men jag kände faktiskt så. 

Inne på nyc pennstation så mötte jag Vanessa och Bianca och vi tog tåget hem och jag var hemma vid 8 på morgonen och möte familjen när de åt frukost. Barnens förvånade minner när jag sa att jag inte gått och lagt mig än kommer jag alltid komma ihåg! haha.

Sen gick jag och lade mig...

Christmas in the US

Ja då har man varit med om det också. Och det var en underbar jul förutom att jag var lite krasslig.
I USA firar man jul den 25 december. Men Familjen här gör det lite speciellt. De firar den 24 december bara med familjen( alltså kändes det inte lika jobbigt för mig :P ) Så jag var ledig på morgonen men gick upp när barnen vaknade endå, vilket var kl 7 på morgonen. Vi gick ner till julgranen där tomten varit under natten och lagt under granen och i våra strumpor. Alla öppnade. Jag hade försökt och inte förvänta mig för mycket för då blir man bara besviken. Men är jättenöjd med det jag fick :D Fick presentkort, Änglakort som är lite likt tarotkort, termos, godis och en jättefin prydnad att hänga i julgranen där det står Christmas in the US 2009 och namnen på alla i familjen inklusive mig själv ^^ Efter det var det julfrukost i finrummet och sen Skypade jag med familjen hemma :D gick in i bastun och jobbade sedan resten av dagen :P
 
                                     

Sen den 25 december, riktiga julfirardagen här i usa, så åkte vi till mammans pappa och hans fru och mammans två systrar. Jag hade en julstrumpa där med. Såå snällt. Hade jag absolut inte förväntat mig. I den var det en tröja som pappan fixade från sitt jobb eller nåt, typ maratontröja så nu kommer väl alla tro att jag sprungit det loppet :P Alla fick en sån tröja. Sen fick jag en kakmix ^^, hårband, godis, lite scrapbookinggrejer och en blommig Scrapbookingväska från DCWV som är större än min laptopväska. Tack så himla mycket!!! Julbordet var dock inget att skryta om. Hälften vad vi har i Sverige.. och inte alls lika gott :P Var en typisk thanksgivingmiddag med majspudding, kalkon, sås, squash, stuffing.

Den 26 december kom mammans mamma och hennes kille och hälsade på oss. Vi drack eggnog vilket är något man dricker på julen här. Den kommer i en mjölkförpackning och är gjord på mjölk, grädde och ägg tror jag det var. Gott faktiskt! Sen öppnade vi med paket och jag fick ett presentkort på Michaels ^^ pyssel pyssel ♥ Sen åkte vi alla in till Princeton och åt på restaurang.

Den 27 december åkte vi till pappans släkt. De slog ihop julfirandet med ett dop. Jag var genomförskyld när vi åkte dit och som jag alltid brukar få det satt förkylningen i ögonen också. Så jag Grät på vägen dit. Fast egentligen inte, det var bara mina ögon som var irriterade. Men pappan tittade lite medlidande på sig så var tvugnen att lugna ner han och säga att jag inte grät :P Han såg ut att pusta ut.. hehe. Dopet här gick till ungefär som ett dop i sverige förutom sången. Det kändes lite stelare här och jag gillar sveriges sätt att göra det mycket bättre! Men kul att ha fått se hur de gör det här med!! Och föresten! Prästen tittade också medlidande på mig för han trodde jag var rörd och grät. Haha. så kul.

Jag fick inget julklapp av dem dock men mamman hade sagt att de inte var stora paketfan och brukade inte köpa speciellt mycket. Blev glad när jag sa hejdå till dem och farfarn sa, jag hoppas att få se dig länge här min son tycker så mycket om dig. Haha. De känns som de försöker luska in förlängning i olika samanhang. När jag nämnde för pappan två dagar tidigare att jag varit här en tredjedel av min tid sa han, Jo man kan ju se det så, eller en sjättedel.. Haha .. Gulligt egentligen. Men nu har ju tankarna vandrat vidare till det. Men ah jag vet inte.. känns ju alldeles för tidigt att bestäma saker nu. Jag vet inte alls hur jag känner i maj då man bestämer sånt.

Jag har nog aldrig haft en sån Lång jul och aldrig fått så mycket julklappar som jag fått denna jul! Fick ju även av min au-pair counselor. Både födelsedags och julklapp. Jag fick duscreme och lotion, två par örhängen, ett armband, smink-kit med borstar tillbehör och en slags månadsvis planeringbok med fack ^^ Hon är för snäll! Förmedlingen ger henne inte pengar utan hon köper för egna pengar. Inte alla som skulle göra det!

Jag hade gått och varit lite småorolig för julen och hur det skulle bli med hemlängtan. Och konstigt nog hade jag ingen hemlängtan alls. :D Var det så för någon annan med? Ibland ska man inte oroa sig för mycket för saker och ting ordnar sig alltid. Eller nästan alltid :P

Kommer aldrig glömma julen i USA. Min första och enda, eller?

♥ Rebecka


RSS 2.0