Månadens Bok - September 2009

Båda de här böckerna är skrivna av Sophie Kinsella, samma författare som skrivit böckerna om Becky Bloomwood, en shopaholic. En underbart bra författare och varenda bok som hon har skrivit är värd att läsas. Här är två hon har skrivit utöver shopaholic serien.

Mina hemligheter av Sophie Kinsella handlar om Emma som är en helt vanlig tjej. En dag befinner hon sig på ett flygplan och då kraftig turbulens leder till att hon tror att de kommer att störta berättar hon om alla sina hemligheter för en främmande man på planet. Hon berättar bland annat om när hon förlorade oskulden, att hon tycker stringtrosor är obekväma, att hon väger 59 kg istället för 52 som hon sagt till sin pojkvän, att hon vattnar kollegans planta med apelsinjuice m m. Hon hoppas förstås att hon aldrig kommer att se honom igen, men ödet vill annat.

Detta är en typisk chic lit-roman och en härlig och lättsam bok att läsa. Många typiska tjejböcker kan vara väldigt lika varandra, ganska tråkiga och förutsägbara. Visst var den här lite förutsägbar – men betydligt bättre och roligare än andra böcker jag läst. Jag skrattade högt flera gånger och smålog ännu oftare. Jag brukar i och för sig skratta högt och le ganska mycket när jag läser en bok som jag tycker om. Men den här var endå snäppet bättre. Den här gången kunde jag inte ens sluta le när jag stängt igen boken!

 

Det här är berättelsen om en flicka som behöver ta det lugnt. Som behöver finna sig själv. Som behöver bli kär. Och som behöver upptäcka hur man använder ett strykjärn.

Samantha är jurist på en stor advokatfirma i London. Hon arbetar dygnet runt, har inget socialt liv och det enda hon vill är att bli den yngsta delägaren någonsin. En dag begår hon ett misstag, ett misstag som hotar hela hennes karriär. Istället för att stanna och försöka fixa till det lämnar hon ?desperat kontoret och hoppar på ett tåg utan att ens se vart det går. Hon kliver av vid en okänd ?station och går på måfå fram till ett av husen. När hon ringer på dörren tror familjen att hon söker jobbet som hembiträde. Utan att veta hur det har gått till har Samantha tackat ja och satt igång med sina nya arbetsuppgifter.

Samanthas arbetsgivare anar inte att de har anställt en Cambridgeutbildad advokat med en IQ på 158 - och Samantha vet inte ens hur man sätter på ugnen. Men kanske, kanske är hon inte så hopplös på hushållsgöromål som hon tror. Kan hon, med lite hjälp, hålla sin bakgrund hemlig och därmed hålla sig gömd för sin mamma och sina arbetskamrater? Och hon kan kanske också passa på att lära känna den trevlige trädgårdsmästaren...




♥ Rebecka



Mina hemligheter


 




1 månad med familjen

Idag har jag varit hos familjen exakt en månad, för idag är den 27 september!

Knäppt hur snabbt tiden går. När jag vaknade idag låg ett kuvert innanför min dörr som de skjutit in under dörren.
Det stod massa fina saker där i och jag blev jätteglad!



Igår var jag på fest. Är ett gäng killar från Europa. Jag tror 99% av dem är Tyskar. I alla fall så är de i USA för de har praktik kan man säga inom deras utbildning. Så alla är äldre, över 20 år. Några har praktik inom Siemens och några andra på något annat ställe. Tydligen så håller de i fester i sitt hus nästan varje lördag. Det var dem killarna och ett stort gäng au-pairer. Jag var trött så vi var bara där en sväng för och checka läget och se hur det var sen åkte vi hem. Det kan nog vara ett trevligt lördagsnöje då och då. Men det är endå inte samma sak som en fest i Sverige då man går ut på krogen och dansar dansar och dansar! Jag vill dansa!


Idag var det clustermöte men jag struntade i det och var hemma istället. Vi hade nämligen ett walkingparty för flickan! Det var jättetrevlig! :D Och folket var så snälla och jag kom så bra överens med både pappans och mammans föräldrar och syskon! Det var ett knytkalas så alla hade med något ätbart att bjuda på. Det var inte så många som hade med lagade rätter utan många hade köpt med sötsaker, eller kext och vindruvor. Lata amerikaner :P haha

Nu ikväll skulle jag egentligen till Vanessa för att se på Desperate Housewifes premiären men jag var så grymt trött så ska lägga mig i sängen här hemma istället och slötitta på det nu.

♥ Rebecka


Helg

Jag hittade till Gymmet i onsdags, woho. Och vi fick plats på något som kallades Cardio Boot Camp. Fy fan va jobbigt och vilken träningsvärk jag hade dagen efter. Klarade knappt av att bära flickan så ont det gjorde. haha. ( flickan är 4 och ett halvt år och tung för er som inte vet )

Igår så åkte jag till Raritan Valley Community College där jag kommer att börja plugga om 2 veckor. Jag hittade dit! Woho. Det tog 45min. Är ganska långt dit! Men sen när man körde in på området. herregud. Var som på en flygplats. 6 stora parkeringsplatser och massa olika byggnader och jag hade ingen aning om vart jag skulle köra och alla parkeringsplatser var fulla. Jag gick in och frågade om hjälp och fick reda på vart jag ska vara första gången. De sa att jag bör vara där 45min innan för att få parkeringsplats. Jag kommer vara där 15min innan för jag jobbar ju :S



De numrerna med svarta runda ringar är olika stora byggnader.
Och alla " loter" är parkeringsplatser. Alltså 6 olika också extemt stora.



Sen skulle jag möta min counselor och jag hittade inte hennes hus för det låg gömt. Jag var på rätt gata och cirkulerade runt i en halvtimme. ( Huset var precis där, så lite blind var jag nog ) Jag försökte ringa min counselor flera gånger för att säga att jag inte hittar men det var bara upptaget. Jag blev frustrerad, varför försöker hon inte ringa mig? borde hon inte undra var jag är vi skulle ju mötas för 30min sedan. Jag försökte ringa min värdmamma för hjälp men hon kunde inte hjälpa mig. Min counselor skulle till tandläkaren och jag visste att jag inte skulle hinna träffa henne nu när jag var sen. Besviken som jag var vände jag om och började köra hem ( en 30 min resa ) Som jag gjort helt i onödan...

Nästan direkt ringde min counselor och jag sa att jag var påväg hem. Hon undrade förvånad varför och jag sa att jag inte hittade till henne, försökte ringa massa och gav sedan upp. Jag var på min väg att börja gråta. Det hela var så frustrerande och det kändes som hon inte hade brytt sig om mig. Så sa hon att ingen annan har haft problem att hitta till henne förut och det var ju som att stö salt i såret. Jag började gråta och kunde knappt prata med henne i telefonen. Det var konstigt egentligen för jag gråter typ aldrig. I alla fall så hittade jag hem till henne. Hon bokade sin tandläkartid till en timme senare och följde med mig till socialkontortet och hjälpte mig med mitt social security card. Snällt.

När jag kom hem klockan 2 och hade varit iväg på biltur sedan klockan 10 så var jag helt slut. Det var bara 4h men jag hade varit så stressad både vid colleget och med mötet med min counselor och jag var helt matt i hela kroppen. Men då var det jobb som gällde tills klockan 7 på kvällen!

På kvällen åkte jag till Vanessa och vi såg på 2h premiären av Greys Anatomy och åt popcorn. Trevligt ^^

Idag har jag varit iväg och haft yoga. Har min fria prova på vecka på gymmet. Känns ju inte som man tränar när man gör yoga.. men förhoppningsvis gav det väl något. På vägen hem var jag tvungen att tanka. Förra gången var det den förra au-pairen som körde och tankade ( fast jag betalade ) Men den här gången var jag själv. Man har betjäning så man behöver inte göra något utan kan sitta kvar i bilen. Men så smart är jag när det kommer till bilar.. visste inte ens hur jag öppnade luckan så de kunde tanka XD jag testade lite, råkade öppna motorhuven haha så jag fick öppna dörren och killen ( som var ung och snygg :P ) fick visa vart det var. Pinsamt! Sedan åkte jag mitt första bilärende under arbetstid. Jag åkte till en farm och köpte ägg. Och jag hittade dit utan problem. Det här behövde jag! Att hitta rätt!

Nu ikväll har Nina varit här och vi har gjort upp lite planer. Härligt härligt. Mycket att se fram emot. ^^
Men just nu är det sängen som gäller. Den är snart 12 och jag börjar jobba 6,30 imorgonbitti.

Godnatt

♥ Rebecka


Månadens skönhetstips - September

Mitt hår blir alltid fett så himla fort. Och jag hatar att behöva tvätta det varje dag. För det är inte bra för håret. Man ska tvätta håret ca 3 gånger i veckan. Jag använder därför ett torrshampoo. Jag tvättar håret ena dagen och torrshampoo andra dagen. Det fungerar jättebra. Du skakar och sprejar runt hårbotten där det är fett och sen rufsar i håret så det vita pulvret försvinner. Pulvret suger upp överflödigt fett och får håret att se nästan nytvättat ut.



Den där köpte jag på HM och den var billig. Här i USA kan jag inte använda den inne i huset för den innehåller parfym så då tipsade mamman mig om babypulver. Det fungerar också :D Så nu använder jag det istället!


♥ Rebecka

Värdfamilj Ledig

Vill göra en efterlysning också.

Jag efterlyser lediga au-pairer.
Det är en familj 5 minuter iväg från mig som söker ny au-pair.
Min community counselor undrade om jag visste någon svensk som var intresserad av att komma nu.

Är du ledig och i matchingsprocess med SI?
Eller är du kanske med SI och i rematch?

Hör av dig!

Made it!

Har aldrig tid att skriva känns det som. Och när jag har tid ledig har jag ingen lust att skriva. I helgen kom Nina och vi snacka hela fredagkvällen :D sen på lördagen var jag ledig så jag åkte på hjärt och lungutbildning - långtråkigt men nu är det gjort i alla fall. För er som inte vet så var jag tvungen att gå en sådan kurs för att få gå en personlig tränare kurs på college.

Efter det träffade jag Nina igen och vi shoppade lite och åkte till Princeton Batterfield.
När jag var ledig på söndagkvällen åkte jag till Jana för en tjejkväll. Åkte vilse och vi prata jättelänge på telefonen för att jag skulle hitta rätt. Hoppas jag inte har pratat över mina gratis minuter nu!

Kom till henne vid strax efter 8 på kvällen. Vi gjorde ansiktsmask, målade naglarna och slöade framför en film. Jag sov över för det blev sent och jag var för trött för att köra bil hem kände jag. Åkte sen från Jana klockan 6 på morgonen för att hinna hem i tid när jag börjar jobba klockan 6.45. Och tro det eller ej men jag åkte vilse igen! Trodde helt klart att ja skulle komma försent hem men lyckades att komma hem precis i tid. Jana åker hem imorgon till Tyskland. Kommer sakna henne. Men hon kommer tillbaka i December för att studera. Så vi ses snart igen! :-) Bilder från kvällen finns på facebook. Jag har dem inte på datorn.

På måndagen åkte jag för att träffa Ida. Vi skulle skriva upp oss på 1 veckas gratis prova på träning på ett gym. Det skulle ta 16minuter för mig dit. Det tog 1h. Jag stannade på två bensinmackar och frågade efter hjälp innan jag till slut hittade rätt. Och det roliga var att jag ringde till Ida för att säga att jag var vilse och skulle komma försent. Och så var hon vilse med! hahaha.. Ja så kan det gå.

Idag var jag och fixade bilen. Olja och grejer. Så nu är det gjort. Mamman åkte med mig till banken och jag fick ett konto. Vilken tid det tog. Vi trodde det skulle gå fort men sen var det massa strul och personen där hade aldrig gjort det för någon som inte var amerikansk medborgare. Till slut gick det i alla fall. Fick ett checkhäfte. Haha. Det använder ingen jag känner hemma i sverige.

Och nu ikväll nattade jag barnen för första gången och jag var så säker på att det skulle gå skit. Men nej. Det gick! Woho. Överlycklig. Det gjorde min dag ^^

Imorgon ska jag försöka hitta rätt till ida och gymmet igen. Och jag måste kanske tanka med. Att köra vilse kostar mycket pengar! hahahaha

♥ Rebecka

3 veckor

Ja ni läser det själva, men jag menar inte tre veckor i USA utan tre veckor hos familjen! Det är knäppt hur snabbt tiden går. Snart har jag varit här i USA i en månad. Och då har jag bara 11 kvar. Om jag inte väljer att stanna längre. Jag kommer ihåg när jag har varit på praktik någonstans och 4 veckor känns som en ganska lång tid. Så länge har jag snart varit här och det känns inte som en lång tid.

Jag vet inte om det beror på att det är så mycket nytt och man lär sig något varje dag som gör att tiden bara rullar på. För er som undrar så Nej jag har ännu inte kommit in helt i rutinerna och det är massa saker som jag inte vet hur jag ska göra. Så alla blivande au-pairer, i början är det roligt men tufft och försök att klara er igenom ett tag hos familjen innan du bestämmer dig för att t.ex. rematcha. Om det absolut inte fungerar så klart du ska göra det. För jag tror att hos många familjer blir det inte perfekt fören man kommit in i allt och lärt känna varandra. Trots det måste jag säga att jag kände nästan direkt att jag skulle trivas hos min familj :-)

Vi var ett gäng svenska tjejer som åkte från Arlanda tillsammans och var på orientation tillsammans och nästan hälften av oss, 4 stycken, har jag hört troligtvis kommer re-matcha. Det känns väldigt synd. Är oddsen så höga att man inte trivs med sin familj? Eller hade vi otur den här gången bara. Känns kanske inte så pepp för er blivande au-pairer att höra det. Men jag tror att det här är en lite speciell situation... Hu vanligt kan det vara att av ett gäng på 10 tjejer som åker så re-matchar 4 stycken? :S Lycka till tjejer och hoppas ni hittar en ny familj så ni inte behöver åka hem till Sverige igen!

Igår åkte jag till Vanessa och åt lunch och tårta ^^ Hon går en tårtdekorations kurs så jag tror det blir två eller tre onsdagar till som vi får sweet stuff till lunch. Bjuder hon mig inte kommer jag och våldgästar :P haha 

♥ Rebecka

Ny vecka!

Ny vecka nya utmaningar. I söndags var i alla fall jättetrevligt. Jag träffade Nina (tysk) och Marine (Fransk) och vi åkte in till Princeton. Där gick vi runt och kikade i lugn och ro. Ingen brådska. Va skönt!! Har alltid varit så stressad varje gång jag varit i Princeton tidigare. Vi titta i en secondhand affär och gud vilka fina kläder de hade. Dit går jag definitivt igen! Vi tog take away mackor och gick till biblioteket. Där utanför var dansen. Fler kom framåt kvällen och då kom en tjej och en kille från Nyc och hade uppvisning i salsa tror jag det var. Sen fick vi andra testa på. Haha jag var så dålig :P Men kul var det. Hade kunnat stanna längre men vår parkering gick ut så vi var tvungna att gå tillbaka!! Men ganska skönt att vara hemma i skaplig tid när man ska upp så tidigt.



Igår (måndag) började jag 6,30 på morgonen. Jag plocka ur diskmaskinen, fixade pojkens lunchlåda, lagade frukost, mata flickan, klädde på flickan, läste flickan en bok och tvättade en tvätt med barnkläder.

Sen var jag ledig men följde med mamman och flickan till mataffären där mamman köpte lite till mig så jag kan fixa luncher till mig själv. Kanon! Köpte två laxbitar och broccoli som jag kan äta, köpte något som jag tror kan vara varmkorv, köpte så jag kunde göra en skink och broccolipaj så det var vad jag gjorde när vi kom hem från affären. Och med mjölken som blev över gjorde jag några pannkakor och fryste in. Gott med pannkakor gjorda på mjölk.. förra veckan när jag skulle göra gjorde jag dem på vatten..I och för sig så funkade det faktiskt också. haha! Känns skönt att ha lite ordentlig mat att äta till lunch några dagar framöver. Har ätit väldigt mycket musli och bröd och sådant som man brukar ha till frukost annars. Maten är det som är allra jobbigast här i USA. Jag vet inte om ni andra tycker så. Sen är det ju olika från familj till familj va de äter.

När jag började jobba igen så åkte vi till farmen, hämtade grönsaker och sen åkte vi hem, gjorde listening program, åt, badade flickan och fick henne ombytt och pyjamasen på. Sen städade jag i köket, på med diskmaskin, sopa golvet, byta soppåse och klar för kvällen strax efter 7.

Det där är ganska typiskt hur en dag kan se ut. Morgon och kvällsrutinen brukar oftast vara densamma. Och de brukar oftast vara ganska hektiska också. Jag lär väl bli van. Haha

♥ Rebecka

Dans!

Mormorn till barnen var här igår. Urgullig! Jag fick en välkomspresent av henne. Några gulliga anteckningskort och en ram som jag redan satt in ett kort i. Tack så jättemycket :D

Jag åkte till den andra au-pairen på lördagkvällen med. De andra två kom också så vi var fyra stycken. 3 tyskar och så jag. Haha.



Vi lagade mat. Klyftpotatis, fläsk blandat med lök och tsatziki. Gud vad jag har saknat sådan mat. Det var otroligt gott. Jag försökte mig också på att göra chokladbollar som jag haft ett jättesug efter. Men de blev helt misslyckade, smakade jättekonstigt. På bilden ser de okej ut men usch va knäppt det blev. Har nog mycket med smöret att göra, var någon vispat smör i en liten burk XD Åh bara Ikea var närmare så skulle jag kunna köpa hem delicato bollar.



Vi såg på en musikalfilm, Once tror jag den hette. Helt okej men dåligt slut och irlänsk slang så svårt o höra vad de sa ibland. Tack gode gud för textning för hörselskadade :P

Nu är jag ledig och det är söndag eftermiddag. Jag ringde till två tjejer som egentligen planerade att gå på bio. Jag sa att det var någon dans event idag i Princeton. Utomhus och det är kanonväder! Så de ska hämta upp mig så ska vi åka dit för bion kunde de ta en annan dag. Tror det blir så i alla fall. Blir en massa missförstånd när man pratar i telefon när inte alla är lika duktiga på engelska. Får väl ta med mig pengar till bio med ifall det skulle bli så att vi går på det också :P Men hoppas att dans eventet är roligt. Skulle vara något spanskt med bland annat flaminco och salsa m.m. och man kunde prova på i olika workshops. Jag får se ^^


♥ Rebecka


Helg

Nu är det fredagkväll här.. Natt i Sverige. Jag är precis klar för dagen. Idag har varit en bra dag. Fast det har ösregnat precis hela dagen. Barnen har varit lugna och sen var de borta några timmar mitt på dagen då jag jobbade så jag fixade i köket, lagade hummus och städade lite här och var. Leksaker hamnar ju överallt i huset. Det var riktigt skönt. Jag behövde lugnet för ett tag. Är inte van med allt skrik och stoj som är runt om mig hela dagarna nu. Man blir så trött i huvudet. Jag var ledig ganska länge på förmiddagen, eftermiddagen så jag tvättade mina kläder för första gången. Haha.. Sen tog jag bilen till postkontoret. Knäppt det känns att köra med automat.

Både idag och igår gjorde jag lyssna - programet med barnen och det gick bra. Är inte så svårt egentligen :D Undra om det är dyrt, annars kanske jag gör det med mina barn... när jag får barn vill säga :P CD skivan vi är inne på nu ska främja språkinlärningen och talet. Jag är himla nyfiken på om det verkligen fungerar.

Snart ska jag ta bilen och åka iväg till en annan au-pair. Sen kommer två andra au-pairer till henne med. Vi ska mysa och se på film och så :-) Kul. Känner att jag behöver göra något. Är så långtråkigt att bara sitta här vid datorn. haha

Imorgon är jag ledig hela dagen. Mormorn kommer till dem och jag har träffat henne på skype en gång men ska bli roligt att träffa henne i verkligheten. Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Jag ska sova länge.. eller så länge det går när det är barn i huset. Sen kanske jag umgås lite med familjen och på kvällen ska jag nog till en au-pair igen och se på film och kanske baka!

Jag får se. Jag tar det som det kommer! Jag hoppas på bättre väder imorgon i alla fall. Men om man lyssnar på väderrapporten så ska det fortsätta med regn och blåst. Btw idag är 11 september. Och måste besviken säga, att jag märkte inte av det alls. Men det är väl olika från ställe till ställe. Och hade jag slagit på tvn så kanske jag hade märkt det direkt. haha.

Nu ska jag åka iväg! Första gången jag kör i mörker själv. Plus att det regnar nu. Får köra extra försiktigt!!

Kram på er alla där hemma!

♥ Rebecka

Bara för att du finns

Jag är så tacksam för alla underbara vänner jag har.
Emma skrev till mig igår när jag hade skrivit mitt depp - inlägg.

Och det var så sant!
We have to have bad days to know when we have good ones!

Tack för att du finns och för att du fick mig på så mycket bättre humör! <3

♥ Rebecka


Today was a hard day!

Idag var det tufft. Ni kanske direkt tänker, hemlängtan? Men nej, faktiskt inte. Jag har märkt att när det är tufft här så blir jag bara deppig och på dåligt humör men jag längtar inte hem.

Idag var en sådan dag. Det funkade inte för mig med varken pojken eller flickan och efter ett tag tryter tålamodet och jag blir frustrerad. Jag försöker att inte visa det men ibland är det inte lätt.
Det är dagar som den här som man känner sig obekväm, som man tänker att
- vad har jag gett mig in på och will I make it?
Det är dagar som den här som man känner att man inte duger, att man inte gör tillräckligt och att barnen inte tycker om en.
Det är dagar som den här som självförtroendet sjunker i botten.

Jag behöver en bra dag imorgon. Jag måste resa mig igen. Eller helt enkelt lära mig att inte ta åt mig av allt som alla säger. Men det gör man ju så lätt.

♥ Rebecka

2 weeks!

Idag måndag har jag varit i USA i exakt 2 veckor. Vid den här tiden för två veckor sen var jag på orientation i stamford, connecticut och skulle precis gå och lägga mig. Jag var pirrig och förväntansfull och visste inte alls vad som väntade mig. Nu sitter jag på mitt rum, hos min familj, i en litet mysigt ställe i New Jersey. Jag har varit hos familjen i bara 11 dagar. Allt är fortfarande nytt. Men tiden har gått så himla fort. En vanlig utlandssemester brukar vara i 2 veckor sen åker man hem... men jag ska inte åka hem. Jag vill inte åka hem! Jag ska vara kvar här. Och länge dessutom. Det här är mitt hem nu. Känns lite konstigt att säga det. Men det är så det är nu! Men mitt riktiga hem är ju alltid i Sverige! 

Jag fick en sådan härlig känsla när jag satt vid brasan igår. Det var en workparty här och på kvällen satt vi framför en brasa utomhus på baksidan och jag åt 2 smoors ( crackers med typ 4 chokladrutor på sen en marsmallows sen en till crackers på och tryck ihop ) så himla gott. Varför har jag inte ätit det förut? Okej, tillbaka till den härliga känslan. När folket tunnades ut var det bara jag, min hostdad, en annan kille och ett par som satt där ute. Vi pratade engelska ( såklart ) och jag stannade till för en sekund, bara lyssnade och tänkte, guu va coolt, jag sitter verkligen här, med det här gänget som familjen känner ( som alla var mycket äldre än mig ) och snackar. Någon har tagit mig från där jag brukade vara och släppt ner mig här, hur hamnade jag här? Det var så coolt, det hela kändes så häftigt. Det är så svårt att förklara, men att just sitta där fick mig att tänka på att jag har ett helt annat liv här i USA än mitt liv i Sverige. Jag kanske till och med är annorlunda mot hur jag var i Sverige? Jag vet inte.  Åh jag vill så gärna få er att förstå. Men jag tror man inte kan det. Man måste nog uppleva det för att verkligen förstå. Och då kom jag också att tänka på att min engelska har blivit bättre. I alla fall litegrann. Den var ganska bra innan men känns som jag har mer flyt nu när jag pratar och jag förstår bättre vad de andra säger. Folk kan prata väldigt fort här och i början hade jag svårt att hänga med och höra vad de sa. Men nu funkar det sååå mycket bättre :D

Idag är Labour day ( arbetarnas dag ) så pappan är hemma. Men vi har mest tagit det lugnt och inte gjort mycket alls idag. Pojken åkte till en djuraffär med mamman och bestämde sig för att köpa en fågel ( födelsedagspresent ) så vi ska nog hämta den om några dagar, en vecka, eller så. Btw, Jag lyckades bada flickan :D woho. Det gick till och från och hon grät lite men endå, det är ett steg framåt för mig för förra gången jag skulle bada henne skrek och grät hon så mycket att det inte gick. Men sen har jag ju som sagt inte varit här så länge och det tar väl ett tag för barnen att känna sig trygga med mig. Sen övningskörde jag med pappan på kvällen med, den stora bilen! Oj va högt upp man kom. Och woops jag råkade komma upp på trottoarkanten en gång när jag svängde höger. Men det var mörkt ute så skyller på det :P haha.

Imorgon ska vi till en marknad tillsammans med mammans kompis och hennes barn. Det ska bli kul :D Undra om jag hittar något och undra om den är ungefär som en marknad i Sverige. Spännande!!!

Nu ska jag lägga mig och läsa lite.

♥ Rebecka

Glass!

Idag är fredag och nu är klockan halv 12. Jag kom hem för en liten stund sen från Princeton där jag var med 7 andra tjejer och åt glass :D det var som mjukglassbuffe så fanns det olika smaker, olika strössel, såser, frukter, godis så man blandade själv och sen gick det på vikt. Så himla gott!!! Alla de andra sju var tyskar. Haha lite roligt :P men det gjorde inget.. De flesta pratade engelska då så jag med skulle kunna hänga med i samtalet, förutom 2 stycken som höll sig lite för sig själva....

Det var trevligt i alla fall men jag var väldigt trött. Har jobbat hela dagen idag. Från 7 imorse. Vi har bland annat haft besök från en terapeut som utövade någon slags massage terapi, riktigt intressant. Sen åkte vi och handlade massa. Handlade till den stora festen på söndag med. Vi åkte till Michaels med där jag köpte min scrapbooking bok. Jag hade en kupong 40% off så jag lämnade tillbaka min bok och sen köpte den igen :P så fick jag tillbaka ungefär 100kr. Bra va? :D haha

Imorgon skulle jag egentligen vara ledig men hoppar in och är barnvakt åt en 2årig flicka ( mammans kompis ) 3h på förmiddagen. Hade endå inget planerat och alltid kul med lite mer pengar. Sen på eftermiddagen ska jag för första gången i USA till gymmet och träna!!! En kompis hade en fribiljett så jag kan testa på gratis. Woho. Ska bli kul. Dock inget planerat för kvällen än. Kanske bara ta det lugnt och läsa en bok för på söndag är det att börja vid 7 igen!

Nu ska jag sova i alla fall. Tänker på er alla där hemma!

♥ Rebecka

Onsdag

Nu är jag ledig. Börjar jobba igen om 2h typ.
Igår (tisdag) jobbade jag hela dagen, vi åkte till Philladelphia och gick på ett touch barn museum där barnen fick röra och leka med allt. Jättecoolt. De hade t.ex. i ett rum byggt upp en stor mataffär (inget var riktig mat) så barnen kunde gå runt och plocka i varor i sin kundvagn eller korg och sen gå till kassan och betala. Oo vad de älskade det. Synd att det låg 1h iväg från dem annars skulle vi åka dit ofta. Påvägen dit stannade vi också på Ikea och jag köpte chokladbollar - gud vad jag saknat dem! Och så moffade jag i mig massa på en gång XD herregud! Mamman köpte jordgubbssylt så jag kan göra svenska pannkakor och vi ska ha sylten till det! 

Innan jag slutade jobba gick vi igenom lite av kvällproceduren. Inte allt. Men ombytte och borsta tänder. Sen är det meningen att jag ska bada dem också. Barnen gör också ett program nästan varje kväll då de ska lyssna på någon speciell klassisk musik i 15minuter för det ska hjälpa till i utvecklingen tror jag det var, något med att hjärnan får jobba. Bra är det i alla fall. Gud vad mycket nytt jag lär mig här!

Sen på kvällen åkte jag till Panera.
Jag körde, woho. Men Jana satt med mig ( familjens förra au-pair som bor och studerar i närheten )



Panera var trevligt. Det var väldigt många au-pairer och jag hann knappt prata nåt alls med dem för jag hade så många frågor jag ville fråga Jana om familjen. Men det blir nog fler tisdagar till Panera ^^ För er som inte vet vad Panera är så är det ett kafé inne i Princeton. Och för er som inte vet vad princeton är så är det en stad med många collegestuderande ungdomar. Så när jag var inne där klockan 10 en tisdagkväll var det ganska mycket folk ute.

När jag kom hem gick jag och lade mig direkt. Upp tidigt och jobba igen kl 7 på morgonen.


Idag har jag fixat i köket. Lärt mig yttligare en frukost ( onsdags - frukosten ) som bestod av scramble egg på rostat macka ( ett bröd till flickan ett annat bröd till pojken ) med ketchup och inlagd gurka på den ena och ost till den andra.

Hur ska jag lära mig allt?? :O Bara frukosten är ju svår :P Vore mycket lättare om man hade 2 alternativ på morgonen - flingor eller macka :P haha

Sen gick mamman och tränade och jag och barnen byggde upp en stor affär och lekte där. Och nu är jag ledig. Snart ska vi åka till pojkens skola för vi ska fixa lita inför skolstarten. Det är en privatskola så därför måste föräldrarna hjälpa till att fixa massa.

Sen jobbar jag till 7 ikväll. Vet inte vad jag ska hitta på då. Har inte haft tid att läsa mina twilight böcker. Kanske börjar med det ^^

♥ Rebecka


Övningskörning

Haha, jag var ute och övningskörde nyss med pappan :-) Det gick bra. Det var skitmörkt och inte mycket trafik men men! Få se om det blir att övningsköra de andra två bilarna med.

Idag var min första riktiga arbetsdag. Fast det blev endå inte riktigt så som det kommer att vara. Det går inte för jag kan inte allting än och tro mig det är mycket att lära sig, den första tiden är inte lätt. + att skolan inte börjat än och när den börjar kommer det också att vara annorlunda.

Jag lärde mig att göra french toast imorse ^^ få se om jag kommer ihåg det nästa måndag då det är french toast frukostdag. Undra vad jag ska lära mig att göra till frukost imorgon. Jag tömde diskmaskinen, vilket inte är svårt, det svåra är att veta vart man ska ställa alla grejerna :O Det kommer ta tid! haha

Deras "städerska - kokerska" kom idag och fixade lite. Hon var jättetrevlig och snäll :D Hon kommer en gång varje vecka så det är kul.

Vi åkte till en grönsaksfarm idag och det är så att man betalar pengar i början av säsongen och sen får man åka dit varje vecka och plocka det som växt. Alla som betalat avgift till farmen delar på skörden så när man kommer är det skyltar på hur mycket varje person får ta. Mysigt ställe. Undra om vi har något liknande i Sverige.

Till mat åt vi äggröra (ägg och majonäs och kryddor) tillsammans med grönsaker som en äggsallad. Det var jättegott :-) tips till alla ^^

Ska gå och lägga mig snart. Börjar tidigt och är så trött varje dag. Jag undrar hur det kommer bli imorgon. Nu i början är allt så nytt och spännande. Inget har börjat på rutin än utan jag lär mig fortfarande. Det enda jag vet är att det kommer bli en busy dag imorgon och jag kommer inte vara hemma mycket alls. Vi ska åka till Philadelphia. Ingen aning om vad vi ska göra. Kanske något ärende. Sen på kvällen tar deras gamla au-pair ( som bor i närheten för hon studerar här ) ut mig på fika på ett inofficiellt au-pair möte på ett café. Det ska bli kul att träffa lite mer folk och att träffa henne!

Hoppas ni har det bra där hemma i Sverige!

♥ Rebecka


RSS 2.0