Intervju

Imorgon har jag skypedejt med en familj i London. Och på fredag en annan skypedejt med en annan familj i London. Båda med svenska mammor. Känns som innan jag åkte till USA. Nervositet.. och check av mejl var tionde minut. patetiskt.

Börjar väl få svar ifrån USA snart med, blev godkänd för förlängning idag. Men just nu lockar London mer.. tror jag.. Där har man chans att ta extrajobb eller helgjobb också vilket kan vara kul. Och man har större chans att få ett mycket bättre betalt au-pair eller nanny jobb än här.

well, wish me luck! 

♥ Rebecka 

Det bästa av båda världarna

Sommaren är påväg. Den här veckan har vi haft temperaturer på över 30 grader varmt- härligt! Dessutom nu när Kajsa är här med. Förra veckan tog jag beslutet. Jag pratade med min familj och berätta att jag ville försöka att stanna här i Usa i 9 månader till och hitta en ny familj. De blev nog lite ledsna men förstod att jag måste ut och se lite mer. Men efter Kajsas besök har jag börjat tvivla. Vill jag verkligen stanna här? jag skulle inte vara hemma i Sverige fören om 13 månader.. vore det inte kul och börja livet hemma? det riktiga livet, inte den här bubblan som jag lever i här borta? Just nu vet jag ingenting. Jag har tänkt såhär. Jag ska vara öppen till familjer som kommer kontakta mig ( om det blir några ) och sen får jag ta det därifrån, om jag stannar eller åker hem. På ett sätt skulle det vara skönt och komma hem om 4månader också men hittar jag en perfekt familj kanske jag känner för att stanna.
Varför ska det alltid vara så svårt?

Jag har haft sverigebesök i 12 dagar nu av Kajsa :D Vi har varit i Nyc 4 gånger. Ena gången gick vi på ett skandinaviskt valborgsfirande som visade sig vara mera mingelparty - inte riktigt det vi var sugna på. Andra gången blev det lite shopping och picknik i Central Park. Vi skulle träffa upp några andra au-pairer från mitt område och det var inte det lättaste att hitta dem i parken när de själva inte riktigt kunde förklara vart de satt!! 



Tredje gången blev det storshopping och chinatown och sista gången var vi nere vid frihetsgudinnan och sen delade vi ut bagels till hemlösa.

Det var blåsigt och kallt den sista gången och vi hade pannkakor med oss till lunch. Vi kurade ihop oss bakom ett litet picknikhus nere vid hamnen som var stängt och satt där mellan fastkedjade stolar och bord. Där var det inte lika blåsigt i alla fall. :-) 

 

Sen hittade vi ett cafe för Kajsa skulle ha kaffe. När vi satt där och värmde oss så började den som jobbar där att slänga bort all mat. Jag stirrade på han och frågar,
- är det dåligt?
- nej, men vi stänger nu så jag måste slänga allt.
- allt? varför ger ni det inte till hemlösa eller nåt?
- Vi gör faktiskt det mån-lörd men just på söndagar är den organisationen stängd.
- Jaså? får jag ta det och ge till dem hemlösa själv?
- Be my guest!

sen plockade han fram kartonger och påsar och var värsta gullig. Det fick inte plats så mycket i den lilla kartongen han först tog fram(han trodde säkert vi ville ha lite gratismat till oss själva bara) så jag bad om mer. Påsarna var jobbiga att hålla i så jag frågade om ja kunde ta en stor soppåse. Han skrattade och sa - det skulle se för dumt ut om ni går runt med en soppåse, och så tog han fram några mer påsar. Gulligt! Eftersom han redan hunnit slänga lite och de skulle vara tvugna att räkna färdigmackorna och vissa andra saker innan de kunde slänga dem, så nöjde vi oss med att ta ett gäng bagels. Vi kom därifrån med 19 bagels och två muffins och två wienerbröd.


Synd var bara att vi fick det så stressigt när vi skulle åka hem att vi inte blev av med alla bagels. Jag har nu tryckt in 9 i frysen här hemma. Lite roligt var det dock när två hemlösa killar frågade- har ni ingen cream cheese? eller kanske om man kunde få den rostad? XD sen skrattade de, pratade lite och tackade och åt upp dem :-)

Kajsa och jag har också varit på två olika köpcenter och småaffärer. En dag spenderades på gymmet som hade öppet hus - vi var där från kl 9 till 3 och gjorde tester, hade pilates i speciella maskiner, fick gratis shiatsu massage på det innbyggda spat där. - jätteskönt, gick på en zumbaklass och bubblade i bubbelpoolen. 

En kväll åkte vi till en vattenpipabar och en annan dag till skogen för att sola och ha picknik. Sen såklart ett besök i Princeton med. Och på det har jag hunnit med en pedikyr och Kajsa både pedikyr och manikyr. Härligt! 
Det kommer kännas väldigt ensamt nu när man haft någon hos sig i 12 dagar. Och dessutom pratat svenska varje dag. 
Får sticka iväg till Vanessa imorgon för lite sällskap. 

Godnatt!
♥ Rebecka 

RSS 2.0